Гурково помага на Снежка

Над 600 лева дариха от спестяванията си феновете на ЦСКА София, обединени от „Армейци“ Гурково, за нуждаещата се от спешна трансплантация на костен мозък Снежана Урумова, а вече е в ход нова мащабна акция в градчето. Жителите на Гурково организират базар на открито, като целта е спешното събиране на средства за лечението на младата жена.

На 02.05.2022г. от 17.00 часа вратите на Народно читалище „Войвода Генчо Къргов“ гр. Гурково ще са отворени за всички желаещи да се включат в кампанията, като предоставят „неща“, които да послужат за продажба, в „ново или много запазено състояние, за да има стойност и щелаещи да ги закупят“. В анонса към събитието се казва и че има нужда и от доброволци, които да се включат в организацията и базара.

Снежана Урумова е на 24 години, майка на прекрасно 5-годишно момиченце. През юли 2021 г. е диагностицирана с рядко злокачествено заболяване на кръвта – Прекусорна Т-лимфобластна левкемия. От тогава е на тежки химиотерапии, които не дават резултат. Има спешна нужда от трансплантация на костен мозък. Само за първоначалните изследвания и прием в специализирана болница в Турция семейството е платило около 10 000 лева. „Всичко зависи от съвместимия донор“, обяснява Снежи. Необходимата сума е между 50 000 и 80 000 евро.

Младата жена е живяла в Казанлък и е възпитаничка на СУ „Екзарх Антим I“, а майка й е родом от Гурково, както и половинката на Снежи.

Всичко за кампанията вижте на специално съзадената страница Помощ за Снежка – https://www.facebook.com/help.snezhka

Може да дарите и по банков път:

Дарителска сметка ДСК Пулс

Банка ДСК АД ВIC: STSABGSF

IBAN: BG46STSA93000028933683

Валута: EUR

Титуляр: Снежана Георгиева Урумова

Snezhana Georgieva Urumova

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram