Губернаторът се срещна с кметовете на Гълъбово и Раднево

0
27

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с кмета на община Гълъбово Николай Тонев. Двамата разговаряха за преодоляване на последствията от голямото водно бедствие в Гълъбово, вследствие на проливните дъждове през декември. Николай Тонев уведоми инж. Ранов, че дигата на Сазлийка вече е напълно изградена, предприети са и всички необходими мерки за предотвратяване на евентуални щети при проливни дъждове. Група от работници ще започне от утре по програма за временна заетост почистването на корита и дерета на територията на общината.

Инж. Ранов се ангажира и със съдействие за отваряне на център за регистрация на моторни превозни средства в Гълъбово. Сградата не центъра е вече готова и изцяло оборудвана. Необходимо е само разрешение да започне работа.

Кметът и областният областният управител разговаряха и за проекти с европейски средства, които се осъществяват в момента на територията на общината.

По-късно инж. Ранов се срещна и със зам.-кмета на Раднево Георги Коев. Двамата обсъдиха затрудненото финансово състояние на Общината заради чакани плащания от държавата по линия на дружеството „Мини Марица-изток”. Г-н Коев обясни на инж. Ранов също какви мерки е предприела Община Раднево за защита на хората и сградите при проливни дъждове.

Picture 004 (Large)

Коментари от Фейсбук