В Шипка дадоха старт на национален конкурс за епическа поезия

НЧ „Светлина – 1861”, гр. Шипка, Съюза на българските писатели и Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“обявяват VIII-то издание на Националния конкурс за епическа поезия „полк. Георги Георгиев“. Той е единствен по рода си за страната и в него могат да вземат участие автори от цялата страна.

Отличеният автор се определя от  жури в състав: Боян Ангелов – председател на СБП, Мая Миланова – зам. Директор на НПМ „Шипка – Бузлуджа“ и Гина Хаджиева – член на НЧ „Светлина – 1861“ и получава : грамота, плакет и парична награда.  Желаещите да участват в конкурса – автори и издателства трябва да представят по два екземпляра от книги с произведенията си на адрес :

П. К. 6150 гр. Шипка, област Стара Загора, ул. „Боян Чомаков” № 4, НЧ „Светлина – 1861”.

Обявяването на резултатите от конкурса ще бъде в края на август месец, като част от честванията на „Шипченска епопея.

Носители на наградата са имена като Матей Шопкин, Лозан Такев, Минчо Минчев, Петър Динчев, Йордан Пеев и др.

Епическата поезия е тази, която най- ярко ни рисува саможертвите на стотиците хиляди хора в името на родината ни. Кара ни да чувстваме болката, ужаса, решимостта, честта на всички тези войни дали живота си за нашата свобода. Тази поезия ни кара да се чувстваме горди, да обичаме България по- силно, да се запитаме – Какво съм готов да дам аз на родината си?  Нашата цел е всичко това да достига до повече хора с всяка изминала година, заявяват организаторите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram