В ПГ „Иван Хаджиенов“ се стягат за ремонти, днес изпратиха випуск 2013

ПГ „Иван Хаджиенов“ тържествено изпрати своите зрелостници, връчвайки дипломите на всички завършили средното си образование в училището с 88-годишна история. Специални гости на събитието, което събра в актовата зала на професионалната гимназия випускници и преподаватели, бяха бившия директор инж. Христо Гъдев и неговата съпруга, също пенсиониран педагог – Дафинка Гъдева. От името на училищното ръководство настоящият директор на „Иван Хаджиенов“ Мариана Демирева отправи пожелания за успешна реализация на младежите, с които училището днес се разделя. Лично връчи и дипломите на абитуриентите от двете паралелки, за които 25 август бе вероятно последната среща на випуска в сградата на учебното заведение.
Училищното ръководство отличи 19 младежи, които наред с дипломите си за завършено средно образование, получиха и специални награди – грамоти за активно участие в училищният живот. Други 25 дванайсетокласници се сдобиха със сертификати за завършен курс по английски език ниво В2.
За голяма част от зрелостниците предстои вълнуващо и горещо лято преди началото на учебната година за висшите училища, в които ще учат и възпитаници на ПГ „Ив. Хаджиенов“. Някои от тях дори вече са бъдещи студенти, и със спокойствие очакват процедурите по записване в родните вузове. По същото време 20 младежи от бившия Механотехникум стягат багажи за Дрезден, където ще преминат през двуседмично обучение по проект „Прилагане на компютърни технологии при употребата на възобновяеми енергийни източници в промишлеността и бита“ по програма „Леонардо да Винчи“, дейност „Мобилност“ с координатор Красимира Чорбаджийска. Групата ще отпътува за Германия на 14 юли.
За кратък период отвреме ПГ „Иван Хаджиенов“ спечели множество проекти, а добрата новина от последните дни е че от новата учебна година училището ще обучава други 20 деца, които също ще получат възможност за експертно обучение в Германия. Това ще стане възможно с реализирането на проект „Компютърни технологии в машиностроенето“.
През летния период предстои и обучение на преподаватели от направление „Електроника“ по проект „Професионално образование и обучение“ в сътрудничество с работодателите. Ще стартира и проект „Квалификация на педагогически специалисти“.
До есента ще бъде осъществен цялостният ремонт на покрива на старата сграда на стойност 120 хил. лв. Училището ще бъде санирано, ще се подмени и дограмата със средства – 216 хил. евро, осигурени от Международен фонд „Козлодуй“ към МИЕ. В плановете на училищното ръководство е поставянето на нова ограда от северната страна, с която да приключи затварянето на училищния двор за по-голяма безопасност и комфорт за учащите се.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram