В Калофер огнеборци спасиха бедстващи кученца

Карловски пожарникари спасиха две малки кученца в Калофер. Това става ясно от пост във Фейсбук на сектор СОД – Пловдив и The Happy Pet Familia Foundation.

Кученцата паднали в шахта под изоставена сграда. От няколко дни скимтели непрекъснато. Група момчета на възраст около 13-15 години ги видели и се опитали да ги измъкнат, но не успели. Заради това се обадили на представител на The Happy Pet Familia Foundation, а от фондацията повикали огнеборците.

„Спасяването беше успешно…
Благодаря на Пожарникарите от Карлово, които се отзоваха за по-малко от половин Час !!!
Сега трябва да се впрегнем и да им намерим хубав Дом, или поне приемен дом..
Аз няма как да ги взема …
Стопанина на Майка им почина лятото. Така че занесох бебенцата, в двора на бившият и стопанин… Мястото е що-годе добре… Близо до кухнята на Ресторант, и от там хранят Кученка, на разтияние е от главната улица, което е добре… Но вратата е решетъчна, и със сигурност ще излизат, и ще ги видят хора…. А по центъра на Калофер, не винаги хората са добронамерени към Бездомните….
Ще им направя по хубави снимки много скоро.
Послепис: Това което не успях да споделя веднага, е че цялата Акция се случи Благодарение на група Момчета, възраст 13-15 годишни може би… Те ме извикаха, виждайки ме да минавам на близо, и ми казаха за Кученцата…. Казаха че се опитват да ги спасят от вчера, и са пробовали какво ли не, но без успех…
Останах възхитена от тези младежи, тъй като, както споменах и по-горе, тук в Града ми, за бездомните животни е изключително трудно, и не са обичани от кой знае колко хора…. Но тези момчета 8-10 на брой, два дена са се опитвали да ги спасят, висейки на мястото с часове в студа…
Така разбрах че има шанс и за Калофер… Младежта се променя, бавничко може би, но се променя към по-добро…
Благодаря Момчета“

dcnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram