Въвежда се новата транспортна схема в ремонтирания участък зад Пощата

0
2

Напълно нов вид придоби участъкът от централната градска част, намираща се зад Пощата. След като приключи работата на „ПКС Ес Би Ес“ АД по асфалтирането на уличните платна в тази част, Община Казанлък ще въведе новата транспортна схема с еднопосочност на улиците, за да се отпушат малките улици в централната градска част, да се облекчи движението и да се регламентира паркирането. Участъкът обхваща ул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Христо Янъков“, ул. „Ген. Гурко“, ул. „ Георги Бенковски“, ул. „Петко Стайнов“ и изграждането на паркинга на ул. „Ген. Гурко“.
Започна поставянето на новите пътни знаци, като гражданите ще бъдат уведомени за влизането в сила на новата организация на движение.
Еднопосочни стават улиците „Георги Бенковски“, „ Цар Симеон Велики“, „Хан Крум“, „Алеко Константинов“ и „Ген. Гурко“ в участъка от паркинга зад Пощата до ул. „Хан Крум“. По ул. „Петко Стайнов“, която беше еднопосочна, посоката на движение се променя. Там движението ще бъде разрешено в посока от паркинга зад Пощата към бул. „23 Пехотен Шипченски полк“.
Ул. „Георги Бенковски“ и ул. „Хан Крум“ ще бъдат отворени в посока към центъра, а ул. „Алеко Константинов“ и ул. Цар Симеон Велики“ – в обратна посока. Ул. „Христо Янъков“ще е отворена за движение в посока север, ул. „Ген Гурко“ е еднопосочна от ул. „Хан Крум“ до паркинга зад Пощата, в посока към паркинга
За улеснение на гражданите, прилагаме схема на новата организация на движение.

Коментари от Фейсбук