Влади Въргала и компания ни канят в света на Хайтов

Обичаният български актьор Владислав Карамфилов – Въргала ще видим на 2 декември от 19:00 часа на сцената на Военния клуб с хитовата постановка „Когато светът беше шарен“ по Николай Хайтов. Неподражаемият с чувството си за хумор български артист гостува в постановка на Драматичен театър Търговище.

Режисьор е Надя Асенова, а музиката е дело на Лия Иванова. В света на Хайтов ще ни пренесат актьорите Владислав Карамфилов – Въргала, Камен Иванов, Божидар Попчев, Атанас Махнев, Димитър Мартинов, Тодор Кирилов, Лора Недялкова и Маргарита Маркова.

„Когато светът беше шарен“ е театрален проект по едноименния разказ на Николай Хайтов и част от известния сборник „Диви разкази“. Сюжетът разказва за бързо променящото се време и трудността да се впишем в новото, което се налага преобръщайки предишния ни познат свят.

Основният персонаж – Коста – е кондураджия, който обича занаята си и милее за него. Навлизането на нови, модерни, фабрични обувки, го обрича на разорение и отчаяние. Коста се бори да запази света около себе си такъв, какъвто го познава и където има място за неговите кундури и папуци. В тях той вижда възможност да създава красота, разнообразие, да твори.

В хода на действието, Коста разбира, че единствения начин да продължи, е да се нагоди към новото, макар и неохотно. Той намира начин, но продължава да сънува своите цветни папуци.

Текстът, базиран на разказа, е поднесен с типичните за големия Хайтов – чувство за хумор, автентичност и човечност. И онази съвършена простота, под която се усещат дълбочината на проблематиката и едни вечни, екзистенциални, пробождащи въпроси: „По-добро ли е новото? По-хубаво ли е? Не! Защо тогава се случва всичко това?“

Ние не можем да попречим на идващото, било според нас по-добро или не, но можем винаги да носим в себе си спомена за онова добро, с което сме били щастливи. То е част от нас и така е част от света, и от цялата голяма картина на Живота!

2 декември, петък, от 19:00 часа, Военен клуб, гр. Казанлък

Билети и информация на телефони: 0896 850 042 , 0892050697, 0899136044

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram