Васил Самарски бе гост на честването на 75 годишнината от рождението на създателя на Драматичния театър „Колесо” в Толияти

0
2

Председателят на Читалище „Искра” Васил Самарски бе гост на честването на 75 годишнината от рождението на създателя  на Драматичния театър „Колесо” и художествен  ръководител Глеб Борисович Дроздов, почетен гражданин на побратимения  на Казанлък град Толияти.

Вече 15 години той не е сред живите, но духовният паметник на сътвореното живее чрез неговите ученици. Творчеството на Дроздов продължава сърцато да съхранява, съпругата му – народната артистка на Русия  проф. Наталия Дроздова, приятел на Казанлък. Заедно с неговите последователи, тя  в поредица от събития, разкрива на граждани и гости в Толияти  незабелязани щрихи от живота и творчеството на талантливия народен артист на Русия, преподавател, режисьор, мениджър, общественик, съпруг и баща.

„И днес  неговите колеги, студенти и приятели наричат Дроздов „Цяла Вселена”, отнасят се с почит към създаденото от него и с невероятен дух и енергия продължават делото му, което актьорите определят като „свещено”.  Театралната общност в Казанлък се е срещала в Читалище „Искра” със самия Дроздов, колегите помнят тези вълнуващи срещи, познават неговите проекти, реализирани са успешно съвместни и с неговите студенти”, припомня Васил Самарски.

 Снимката е от специалната творческа вечер, посветена на Дроздов «Жизнь – это счастье!»

chitalishteiskra.com

Коментари от Фейсбук