Будните учители на ПГТТМ не провеждат зловредна кампания те защитават истината

Публикуваме тази статия в отговор на обвиненията, че провеждаме ,,зловредна кампания“ срещу ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

Нашата кампания е в защита на ПГТТМ!

Истината е, че всички тези над 40 учители и служители на ПГТТМ, са умишлено въведени в заблуждение и  по този начин манипулирани от директора Пейчинов. Той много добре знае какви са допуснатите от него нарушения, констатирани от РУО – Стара Загора, както и причините за скоростното отстраняване на Христо Христов от училището.

Своеволията на директора Пейчинов продължават.

На 04.11.2021 г., четвъртък директорът се появява на синдикално събрание на учители и служители, организирано от Стефка Кънева – ЗДУД и заместник-председател на КНСБ. Това е абсолютно недопустимо, защото синдикатите са създадени да защитават работниците, а не директора. На събирането бива обсъдена предстоящата подписка в подкрепа на училището осъждаща публикация в медия на Христо Христов.

            Събирането в учителската стая на над 30 учители и служители е в разрез с всички противоепидемични мерки. Учителите са задържани от 10:00 до 12:30 часа, при което грубо е нарушена възможността да си проведат часовете и над 300 ученици остават без учители в час.  

По време на събирането директорът заявява, че няма нарушения от негова страна, не е наказан след извършените проверки и по този начин парадира, че е недосегаем.

Подобно беше поведението му и след първата проверка от РУО – Стара Загора. На събрание след тази проверка директорът заяви: „Дошло е време разделно – ще хвърчат глави!“.  

Заплахи ли са това? Как смятате? Страхуват ли се учителите, че могат да загубят работата си, ако не се подпишат в защита на Директора?!

Учителите добре помнят каква бе съдбата на Христо Христов и на още много учители принудени да си тръгнат по един или друг начин.

Прогонването на добри и опитни учители няма как да не се отрази на качеството на образование в гимназията. Учениците пожелали нашата гимназия намаляват и това е очевидно през  последните години от управлението на Директора. Общият брой на учениците вече е със около 100 по-малко.

След изнесената информация в предходна статия, за която е очевидно за всички, че е вярна, според нас беше редно директора да постъпи, като доблестен човек и да подаде оставка, както правят Европейците.

Поради видното несправяне с мениджмънта на гимназията и допуснатите множество нарушения, ние призоваваме г-н Пейчинов да има доблестта да се оттегли пристъпвайки към ранно пенсиониране!

Считаме, че е време да се даде възможност на някой способен за да изправи гимназията на крака!

Ако компетентните органи не вземат скоро решение или г-н Пейчинов не се оттегли в близките дни, предстои организирането на мащабен протест срещу неадекватното и некомпетентно управление на г-н Пейчинов. На протеста ще бъдат поканени местни и национални медии.

Оставка!

от група учители представлявана от Христо Христов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram