БСП-съветниците от Казанлък призовават кмета във Фейсбук

0
3963

🛎Призоваваме #кмета на #Казанлък и управляващата коалиция ГЕРБ-ДПС да спрат продажбите на общински терени в Равда и Несебър

♻️#Бюджет2021 трябва да бъде насочен за гражданите

➡️„Призоваваме кмета и управляващата коалиция ГЕРБ-ДПС да спрат продажбите на общински терени в Равда и Несебър. Настоящата криза е достатъчно тежка за всички сектори, най-драстична е в туризма, цените на #имотите край морето падат, безотговорно е да се продава“, за това апелират общинските съветници на БСП, дни преди да започне разглеждането на бюджета в комисиите на местния парламент.

➡️„Приоритетът на #бюджет 2021 трябва да са #гражданите. БСП неколкократно предложи мерки за облекчаване на финансовата тежест за семействата, чиито деца посещават детски градини и за наемателите на общинска собственост, пряко засегнати от въведеното извънредно положение, както и намаляне таксата смет за жителите на общината. Вярваме, че управляващата коалиция, начело с ГЕРБ, ще прояви състрадание към изнемогващите хора, които ежеседмично се увеличават“, каза председателят на групата общински съветници от #БСПзаБългария Пламен Караджов. „Дошло е време, в което #властта трябва да забрави за #комисионните от плочки, тротоари, градинки и асфалт“, заявиха съветниците.

➡️Те внесоха 8 предложения за обсъждането на проекто-бюджета. Сред тях са средства за спешните ремонти в двете отделения по хирургия и за лечение на нервни болести в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, за санирането и ремонта на ДКЦ „Поликлиника“, както и средства за повишаване квалификацията на лекари и медицински кадри.

➡️БСП-съветниците са предложили на кмета да предвиди във финансовия план субсидиране на превозвачите, които осъществяват обществен транспорт за социалните групи, ученици и пенсионери. „Да се заложат средства за 19-те кметства с 50 % повече от 2020г., финанси за проектиране на многофункционална спортна зала, за подпомагане участието на треньорите и техните възпитаници за международни първенства и да се реновира спортната площадка по #скейтборд в #парк „Васил Левски“, предлагат още от левицата.
#БСПКазанлък

Коментари от Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук