БСП се пребори за Равда. Съдът спря община Казанлък да продаде лагера

1
39

На казанлъчани остава бившият детски лагер в Равда, според решение на Административния съд в Стара Загора от 18 юли т.г. Съдилището на практика спря община Казанлък да продаде имота на първа линия край морето. Харизването на терена от 5 и половина дка за 88 евро на кв.м е стопирано засега, тъй като решението може да се обжалва.

За незаконосъбразното решение на казанлъшкия общински съвет за продажбата алармираха БСП в Казанлък. Социалистите сезираха областния управител още през април. Сега съдът потвърждава незаконосъобразността.

По време на свое заседание на 28 март т.г. на местния парламент на Казанлък кметът Галина Стоянова предложи лагерът в Равда да бъде продаден на търг. На същото заседание съветникът Джамал Папарланов /БДЦ-ДПС/ оферира цената на лагера да падне със 100 000 лева. Така вместо пазарната 1 088 754 лева, стойността на имота бе занижена до 980 000 лева, което законът не позволява. А именно предлагането на общинско имущество за продан да е на цена по-ниска от пазарната. Въпреки това с гласовете на ГЕРБ и коалиционните им партньори предложението на Стоянова бе прието.

Още тогава съветниците на БСП остро реагираха и изпратиха сигнали до всички институции за действията на общинския съветник Джамал Папарланов – инициатор за намаляването на цената, на общинските съветници, подкрепили и поименно гласували предложението, както и за мълчаливата съпричастност на кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Според сигналите до Президента, Председателя на Народното събрание, Главния прокурор, Парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, Воля, Обединени патриоти, Националния омбудсман, КПКОНПИ, Антикорупционния фонд, Групата на държавите, борещи се против корупцията /ГРЕКО/ има основателни предположения за търговия с влияние.

Левицата в града проведе и няколко протестни мероприятия срещу продажбата на имота на казанлъчани. Сред тях и протестното автошествие на младите социалисти, които се опитаха по този начин да запазят лагера за хората на Казанлък.

Община Казанлък е единствената, която все още има свой терен на Черноморието.

Коментари от Фейсбук

Comments are closed.