Боряна пак иска оставката на кмета на Казанлък. Общински служител я гони

1
7

Заради безконтролна сеч, разрешена от Галина Стоянова, нарушаване на българското законодателство и уронване престижа на общината днес отново казанлъчанката Боряна Алексиева сама на протест поиска оставката на кмета но Казанлък.

Протестиращата дама бе пред сградата на администрацията с микрофон и тонколона, за което има разрешително. Въпреки това общинският служител Юлиян Стоев – контрольор „Чистота и обществен ред“ влезе в пререкание с Алексиева и се опита да я изгони, защото пречела на общинските служители да работят.

Боряна Алексиева от близо година разследва безконтролна сеч в Старата река, близо до танковия мост в Казанлък. С документи са констатирани множество нарушения, а местната прокуратура откри данни за престъпление. 

Това е трети поред порест на Боряна Алексиева с искане на оставката на Галина Стоянова. Макар и абсолютно сама тя не се отказва да заяви гражданската си позиция и да използва правото си на протест.

Мотивите й са:

Нарушаване на Закона за водите. 

На 03.11.2017г. г-жа  Галина Стоянова, подписва Разрешително за сеч №200, с което разрешава да се почисти коритото на река Стара река от храстова и дървесна растителнюост. С подписването на това разрешително Стоянова, нарушва закона, като еднолично без съгласуване взима решение за имот публично държавна собственост, каквито са всички реки според чл.11 от Закона за водите. Отделно не е уведомена Басейнова дирекция „ИБР“, че ще започва почистване, което нарушава чл.58 от Закона за водите. От това ,че Басейнова дирекция не знае за това почистване следва нарушаване на чл.140, ал.4 от ЗВ.

Издаване на документи с невярно съдържание. 

Г-жа Стоянова и г-жа Коева, са поставили подписите си под писма, в които ми се отговаря, че искани от мен документи /разрешитено за сеч №200 и сортиментни ведомости към това разрешително/или не съществуват, или не разполагат с тях и поради тази причина не могат да ми ги предоставят. Това доказано не е истина.

Уронване престижа на Общинска администрация.

На мен, като гражданин ми се наложи да доказвам ,че документите, които искам наистина съществуват. Това е абсурдно! Има си Закон за администрацията чл.2, където са описани задълженията на същата.

Протестът е провокиран от това, че повече от година „ръчкам“ ДЪРЖАВНИТЕ институции с надеждата ,че ще защитят ДЪРЖАВНИЯ интерес.

Това заявява Боряна Алексиева, която макара и като сам войн, твърди че ще продължава да протестира всеки ден.  

„Основателното ми искане за оставката на кмета и зам.-кмета породи вълна от помия, която се излива срещу мен в интернет пространството. Въпреки това днес /11.02./ в 14.30ч. протеста продължава пред сградата на Община Казанлък. Ще питам, защо спряха да „почистват“, нали е необходимо и законно… Ще покажа снимки на „почистеното“ корито, правени април и май“, изтъкна още тя.

 

Коментари от Фейсбук

Comments are closed.