Безплатни гинекологични прегледи за хора със затруднен достъп до лечебни заведения провеждат в района

Диагностично-консултативен център (ДКЦ) „Районна поликлиника“ в Казанлък осъществява кампания за извършване на профилактични акушеро-гинекологични прегледи на лица със затруднен достъп до лечебни заведения. Това съобщи за БТА Йовка Михайлова, старша медицинска сестра към лечебното заведение. В момента кампанията се извършва на територията на община Павел баня. 

Прегледите са безплатни и се извършват в мобилен гинекологичен кабинет, който е разположен пред кметствата на общините в часовете от 16:00 до 18:00 часа. От услугата могат да се възползват всички жени от населените места.

Ще бъдат направени 350 прегледа, уточни Михайлова. Днес мобилният кабинет се намира в село Тъжа, утре прегледите ще се извършват в село Скобелево, а на 16 септември – в град Павел баня. След приключване на кампанията в община Павел баня, екипът има готовност да се насочи към общините Николаево и Мъглиж. 

„Редовната профилактика е ключова, за да се избегнат здравословни проблеми и заболявания на половата система. Целта на тези профилактични прегледи е именно ранна диагностика и лечение на гинекологични заболявания“, коментира тя. 

Инициативата се осъществява с подкрепата на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора и на Министерството на здравеопазването, посочи още Йовка Михайлова. 

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram