Асен Василев в Казанлък: „Пътят към нормален европейски живот минава през нормално европейско заплащане“

„В Казанлък училищата се развиват добре, имат професионални гимназии, които също работят добре. Не чухме оплаквания за болницата, което за мен бе приятна изненада. Нормален европейски град. Ако му се осигури малко по-добра свързаност, ще бъде привлекателно място за още повече хора“. Това коментира след срещите си в Града на розите съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев. В Казанлък той бе придружаван от част от кандидатите за народни представители от листата в Стара Загора  – водачът Радослав Рибарски, Радослав Василев и Иван Лапчев, както и областният координатор Армин Саркисян.

Според финансовия министър в кабинета „Петков“ цените у нас са и ще бъдат европейски, но е необходимо и заплатите да станат такива, при това не само няколко фирми, а във всички. „За да се случи това, държавата има отговорността да произведе кадри, които са добри. Другото е да подпомогне фирмите през всички евросредства. Между 10 и 15 милиарда евро на година има в различните европейски програми, които стигат до страната. Ако те стигнат до фирмите, за да си купят нови машини, да организират производствените си процеси, да развият пазарите си, тогава те ще могат да имат по-голяма производителност. Ако евросредствата не стигат до 50-100 фирми, а стигат навсякъде, ще можем да защитим по-високите заплати през по-висока производителност“

Асен Василев подчерта, че през последната година страната ни вече оглавява не само негативни класации. „В последната година българската година направи рекорден износ. Първи в ЕС сме по ръст на износа, втори – по ръст на индустриалното производство. Първи в ЕС сме по ръст на заплатите. Българските фирми за първи път получиха газ и електроенергия на цени, по-ниски от европейските борси, и бяха оставени да работят спокойно. Пътят към нормален европейски живот минава през нормално европейско заплащане“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram