Евродепутатът Цветелина Пенкова с призив към българите и гражданите на Европа да си останат вкъщи на Великден

Кампанията #PRAYATHOME (молете се вкъщи), която стартира в Деня на професионалния празник на здравния работник, ни приканва да  бъдем отговорни по време на наближаващите празници и да ограничим събиранията на хора в молитвените храмове по Цветница и по Великден. Не случайно Цветелина Пенкова, която е инициатор на кампанията, избира датата 7 април – Световния ден на здравето.

Евродепутатът, част от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, изразява своята подкрепа към медиците, борещи се на първа линия със заразата COVID-19. Първите, които подкрепиха #PRAYATHOME са докторите и медицинския персонал от Центъра за спешна медицинска помощ – София, начело с директора д-р Георги Гелев. В следващите дни,  публични личности ще се включат като поставят маски на лицата си с мотото на кампанията.

Кампанията #PRAYATHOME e:

насочена към българските граждани, към всички европейски граждани, които ще отбележат православния и католически Великден. Ето защо и колеги на Цветелина Пенкова от други държави в Европа ще подкрепят кампанията.

Всички искаме по-бързо да излезем от здравната и икономическа криза, да се върнем към нормалния и активен начин на живот, затова трябва да се вслушаме в посланието. Кампанията е напомняне, че масовото струпване на хора, може да ни върне седмици назад и да останем в състояние на ограничения, по-дълго от очакваното.

България – Европа, вдъхновението и отговорността се стимулират взаимно.

„Тази година, на Великден, аз оставам вкъщи!“ – това ни казва Цветелина Пенкова – „В моменти на изпитания и трудност, трябва да сме отговорно и солидарно общество.“

Развитието на кампанията можете да следите във Facebook страницата на Цветелина Пенкова: https://www.facebook.com/Tsvetelina.M.Penkova/?eid=ARD_zhIRgafQvc_6LHiqySkS4LjN11MsVCWxYA_uaRJl3i9Vt6jQHnySXviC9Uy1MaKxFQiDaUQR9iOM

На снимката: Цветелина Пенкова и д-р Гелев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram