ДПС получи огромна подкрепа от международните си партньори в ЕП по повод изборите на 11 юли

Сн. ПресцентърПредседателят на „Обнови Европа“ изтъква важната роля на партията в България, както и усилията на евродепутатите йДПС получи огромна подкрепа от международните си партньори в ЕП по повод изборите на 11 юли4365 | 28 юни 2021 | 16:59Послание за силата на ценностите, усърдната работа на ДПС за една по-добра и модерна България и заслугите на партията за прехода към демокрация на страната ни, отправи и др. Хакима Ел Хаите, председател на Либералния интернационал
В свое обръщение председателят на групата „Обнови Европа“ Дачиан Чолош изтъква важната роля на ДПС в България, както и усилията на евродепутатите от ДПС за политика, по-близка до хората. В изказването си Чолош още изразява убеденост в ценностите на партията и подготвените й кадри за осъществяване на реформите, необходими за ускорено икономическо развитие на България. В своето обръщение той изразява увереност, че Европейският парламент, в лицето на „Обнови Европа“, Европейския Съвет, както и Комисията са на страната на либералната партия ДПС.

Послание за силата на ценностите, усърдната работа на ДПС за една по-добра и модерна България и заслугите на партията за прехода към демокрация на страната ни, отправи и др. Хакима Ел Хаите, председател на Либералния интернационал. По думите й ДПС има огромен принос за равноправието и зачитането на човешките права и свободи в България, а благодарение на неуморните усилия на ДПС, страната ни се е превърнала в регионална сила.

Силно послание към българските граждани отправи и Роман Якич, председател на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN), според когото вотът това лято ще е от съществено значение за бъдещето на народа и държавата. По думите му гражданите трябва да дадат своя глас за партията с ясни цели, политическа програма и принципи, които следва неотлъчно по пътя си, от 30 години насам. В обръщението си той благодари на създателя на ДПС д-р Ахмед Доган за успешно изградения модел на толерантност и равенство, следван и до днес от председателя на партията – Мустафа Карадайъ.

Доверието в ДПС се дължи на ценностите, за които партията се бори и отстоява от създаването си до днес. В средата на юни ДПС отново доказа, че е партията с най-силна подкрепа в Европа, след като Илхан Кючюк беше избран за президент на АЛДЕ. Година по-рано дойде поредния успех за ДПС, когато Антоанета Асенова стана председател на Европейската либерална младеж (LYMEC), отново избрана с висок резултат.

Международните партньори на партията ежедневно изпращат своите послания, в подкрепа на ДПС, по повод предстоящите избори с пожелания за успех и късмет през юли и изразяват надежда, след изборите България да има нов лидер, който да поведе страната в правилната посока – на икономическо развитие, модернизация, зелена трансформация и дигитализация. _____ Ето и още от подкрепата, изразена от страна на международните партньори на ДПС: Валтер Флего – член на ЕП, „Обнови Европа”, Хърватия
След неуспешния опит за съставяне на правителство, българските граждани отново ще излязат до урните на 11 юли. Бих искал да използвам тази възможност, за да изразя пълната си подкрепа за европейските либерали от Движението за права и свободи, единствената истинска либерална формация в страната. Тяхната програма е в пълно съответствие с приоритетите на европейските либерали. Програма, която подхранва европейските ценности и гарантира икономическото възстановяване на България.
Убеден съм, че българските граждани скоро ще имат силно и стабилно правителство, ръководено от компетентни хора, които имат ясна визия за развитието на България.
Имате пълната ми подкрепа! Пожелавам на нашите либерални приятели от Движението за права и свободи голям успех на предстоящите избори. Късмет!

Фредерик Рийс – член на ЕП, зам.-председател на „Обнови Европа”, Белгия
Скъпи български приятели,
На 11 юли вие ще се върнете до урните, а ние, в Европейския парламент, ще наблюдаваме резултатите с голяма надежда.
България извървя дълъг път и през последните три десетилетия, Движението за права и свободи неизменно е в основата на напредъка за едно по-свободно, справедливо и толерантно бъдеще.
От момента, в който България се присъедини към Европейския съюз през 2007 г., станах свидетел от първо лице на борбеността на моите колеги от ДПС и тяхната битка за по-либерален Европейски съюз. Един съюз, който защитава малцинствата и отхвърля всички форми на дискриминация. Един съюз, който се стреми към по-устойчиво бъдеще и по-чист въздух, храна и енергия. Съюз, който носи надежда на новите поколения.
За да успеем да постигнем това за българския народ и гражданите на цяла Европа, ние се нуждаем от подкрепата и на вашето правителство.
Помогнете ни да превърнем това в реалност.
Гласувайте за Движението за права и свободи на 11 юли. Ние разчитаме на вас.
Адриан Васкес Лазара – член на ЕП, председател на Комисията по правни въпроси, Испания
Разбрах от моите колеги тук, в Брюксел, че в България предстоят отново избори и българските граждани отново ще отидат да гласуват. Този сценарий отваря нови възможности за истински промени и дава на ДПС реалния шанс да запази резултатите си или дори да стане по-влиятелен сред българските граждани. Отново искам да се обърна към вас и ви изпращам цялата си подкрепа, също и цялата подкрепа от либералните приятели в Испания. Продължавайте все така да се борите по либералния начин за демокрацията, свободата и възможностите. Приемете цялата ми подкрепа и най-добрите ми пожелания, не само към моя добър приятел Илхан Кючюк, но и към цялото семейство на ДПС. Късмет и успех, ДПС!
Емил Киряс – вицепрезидент на Либералния интернационал, Северна Македония
Здравейте, приятели!
Има ли по-хубаво нещо от взаимното разбирателство и изграждане на мостове за бъдещето, основани на позитивното мислене и нови креативни идеи. Като бивш генерален секретар и понастоящем един от вицепрезидентите на Либералния интернационал, родом от съседна Македония, с огромен интерес следя изборите в България. И затова мога да ви кажа нещо, което ме прави щастлив, това е, че виждам едно ново ДПС, в което има много нови и млади лица в листите, които не просто участват в изборите, а са активни участници и в политическите дебати и излизат като истински победители. Следя и политическите им конкуренти, в които виждам много нетърпеливост и лоши мисли. Не вярвам на онези, които се опитват да търсят врагове между сънародниците или се опитват да създават врагове между съседните народи. Аз вярвам на онези политици, които протягат ръка и имат ясна визия за бъдещето, което е създадено на основата на сътрудничеството и позитивизма. Вярвам, че има голямо мнозинство от хора, които имат добра воля и са добри партньори. Опитът, който имам в живота си и в кариерата си ми показаха, че повече от всякога мога да вярвам на моите приятели от ДПС. Затова с право ги наричам приятели, братя и сестри. Убеден съм, че в листите на ДПС вие също ще намерите съмишленици. Затова за доброто на България, региона и на всички нас – гражданите на Европа, ви призовавам на 11 юли масово да излезете до урните и да гласувате. Да дадете вашия вот за европейското бъдеще, основано на правата и свободите. Успех!

Роман Якич- председател на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN), Словения
Скъпи приятели,
Казвам се Роман Якич и съм Председател на либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN). Искам да повторя моя призив към всички вас да отидете до урните и да гласувате. Аз бих гласувал за ДПС. Вече 30 години ДПС трансформира основните либерални ценности, сред които са свободата, толерантността и отговорността, в стратегически принципи на политиката по защита на правата и свободите на всеки индивид и малцинствата, и пълната им интеграция във всички слоеве на социалния, културния и икономическия живот на страната.
Благодарности към основателя на ДПС д-р Ахмед Доган, ДПС успешно изгради основния модел на толерантност и равенство в обществото и аз се радвам, че председателя на партията Мустафа Карадайъ също продължава по този път.
Президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален, който за съжаление ни напусна внезапно, казваше, че ДПС е либерална организация, която прокламира основните човешки права и свободи като своя политическа философия, отрича всяка форма на дискриминация въз основа на етническа принадлежност, религия, език, пол, възраст или сексуалност.
Ето защо смятам, че вие трябва да отидете до урните отново и да гласувате. Надявам се, че ще гласувате за ДПС.
Благодаря!

Луис Гарикано – член на ЕП, зам.-председател на „Обнови Европа” и вицепрезидент на партия АЛДЕ, Испания
Здравейте, казвам се Луис Гарикано, зам.-председател съм на партия АЛДЕ и на групата „Обнови Европа” в Европейския парламент. Искам да изпратя цялата си подкрепа към ДПС и моя приятел Илхан Кючюк, който в момента е временно изпълняващ длъжността председател на АЛДЕ. ДПС и Илхан Кючюк винаги се борят за свободата, за демокрацията и човешките права. Те са най-добрата възможност за България и аз им пожелавам късмет и успех на тези избори и им изпращам цялата си подкрепа! Благодаря!

Малик Азмани – член на ЕП, първи зам.-председател на “Обнови Европа”, Нидерландия
На 11 юли вие българските граждани ще получите шанса да упражните правото си на вот на парламентарните избори. Бих искал да се възползвам от възможността да подкрепя моите либерални приятели от Движението за права и свободи. Като либерали ние винаги гледаме позитивно на бъдещето, дори и в трудни времена. И да изминалата година беше много трудна не само за България, но също и за Европа, и за целия свят. Но бъдещето пред всички нас е светло. Ние можем да изградим заедно по-силна, по-зелена и по-сигурна Европа, България и останалата част от Европа. Това е причината сега да дам моята подкрепа за ДПС и се надявам да продължаваме да работим заедно и в бъдеще за Европа. За да изградим силна Европа с ползи и за българските граждани. Искам да кажа още нещо на моите приятели от ДПС – Късмет!

Александър Граф Ламбсдорф – член на Бундестага, зам.-председател на партия АЛДЕ, Германия
Скъпи приятели в България, както в Германия, така и на вас ви предстоят избори тази година. Ние ще отидем до урните през есента, а вие ще гласувате на 11 юли. В този ред на мисли, аз съм изключително щастлив да дам своята подкрепа за моя дългогодишен приятел и страхотен колега в Европейския парламент, Илхан Кючюк в неговото старание да постигне високи резултати за Движението за права и свободи, нашата близка партия в България. Изключително важно е да имат добри изборни резултати, за да защитават либералните ценности на отворено, толерантно и демократично общество. За да се борим заедно срещу климатичните аномалии, тероризма и разбира се, пандемията, която се задържа сред нас за толкова дълго време. Скъпи Илхан, скъпи приятели от Движението за права и свободи, желая ви силна и вълнуваща кампания! Предайте посланията си на хората в България, които ще ви свържат с тях и ще имате голям успех. Ще се гордеем се с вас, ако направите това! Благодаря и късмет!

Ги Верхофстат – член на ЕП, председател на АЛДЕ в ЕП (2009-2019), Белгия
Искам да пожелая на ДПС много успех на предстоящите предсрочни избори, които ще се състоят на 11 юли в България. Сигурен съм, че България има огромна нужда от либерална и демократична промяна, след дългогодишното управление на Борисов. Промяна, която да зачита ценностите на ЕС, демокрацията, човешките права и свободата на словото, които в действителност засилват борбата с корупцията. ДПС е наистина партията, която има всички тези либерални и демократични идеи. Пожелавам много успех на ДПС. ДПС може да реализира модернизацията и развитието на България, възможно най-скоро.
Абир Ал-Сахлани – член на ЕП, „Обнови Европа”, вицепрезидент на Либералния интернационал, Швеция
Здравейте, приятели! Казвам се Абир Ал-Сахлани и съм член на Европейския парламент от шведската либерална партия „Centerpartiet”. По време на комунизма съм живяла в България, по-конкретно във Варна и много я обичам. От първо лице видях как диктатурата вреди на държавата, вреди на гражданите си и спира развитието. Предстоят ви избори и аз искам да пожелая успех и много късмет на ДПС – либералната партия в България. Защото както в Европа, така и в България трябва всички либерални сили да се обединяват, за да гарантират отстояване на човешките права, демокрацията и икономическо развитие.Затова, стискам ви палци и ви пожелавам много късмет.
Др. Хакима Ел Хаите – председател на Либералния интернационал, Мароко
От името на всички либерали по света и от Либералния интернационал искам да ви пожелая много късмет и успех на предстоящите парламентарни избори. Скъпи приятели от ДПС, от дълго време вие работите за това България да се превърне в една демократична държава, в която се зачитат правата на човека и в която всеки един български гражданин има равни права и възможности. Вие допринесохте за това България да се превърне в една регионална сила. Продължавайте да работите за България, да служите на българския народ и да отстоявате либералните ценности в тази прекрасна страна, която видяхме как се развива благодарение на вашата работа. Късмет на предстоящите избори!
Инес Аримадас – член на Конгреса, председател на партия “Ciudadanos”, Испания
Здравейте отново! Скъпи приятели, от Движението за права и свободи в България, пожелавам ви огромен успех на изборите, които предстоят във вашата страна. От мое име и от името на партия “Ciudadanos” от Испания ви желая всичко най-хубаво! Вашата партия върши важна работа, за да промотира интересите на България, както и интересите на либералите и демократите в цяла Европа. България заслужава водач като Мустафа Карадайъ и правителство, сформирано от центристки и отговорни лидери. Либералите в Испания са с вас! Късмет!
Дачиан Чолош, председател на групата „Обнови Европа“, Румъния
Скъпи Мустафа Карадайъ,
драги български приятели,
Искам да ви пожелая всичко най-добро в тази нова кампания и да кажа на нашите български приятели, че се нуждаем от силна, влиятелна и сигурна България в Европейския съюз. Убеден съм, че за това е необходимо България да се уповава на либералните и демократични ценности, които носим заедно с политическото семейство „Обнови Европа“ и членовете на Европейския парламент от ДПС.
Работя в тясно сътрудничество, с голямо удоволствие и ефективност с Искра, Илхан и Атидже в Европейския парламент. Искам да поздравя техния принос в усилията ни за защита и укрепване на основните ценности на Европейския съюз. Заедно се превърнахме в най-влиятелната политическа група в Европейския парламент и това доказва, че целите ни за просперитет, устойчиво развитие и реалистичен подход в интерес на гражданите дават своите плодове.
Силата на „Обнови Европа“ и ДПС в Европейския парламент е резултат от нашата решимост да работим заедно с тези, които искат да се трансформират и да осъществят реални реформи. И съм сигурен, че България се нуждае от реформи през следващите години. Това е колективен проект, който поставя гражданите в основата на нашите действия и грижи. Целта на политическото семейство „Обнови Европа“ е да бъде близо до гражданите. Сигурен съм, че колегите от ДПС правят същото и в България.
През последните месеци спечелихме важни битки, особено с върховенството на закона в Европейския съюз – това е фундамент на нашите ценности. Или с европейския план за възстановяване, за преодоляване на COVID пандемията, която причини редица социални и икономически щети в Европа. Този план за възстановяване, който ще бъде финансиран от Европейския съюз, ще започне да се прилага и в България, и затова имате нужда от мнозинство в парламента и правителство, което работи в интерес на българските граждани, за да използва тези финансови ресурси. Европейският съюз и аз знаем, че колегите от ДПС са напълно готови да направят това.
Тези битки ще имат важно приложение на национално ниво. По-специално плана за възстановяване, който ще даде възможност за стартиране на значителни инвестиции, а също и за съживяване и реорганизация на нашите икономики. Изходът от кризата трябва да бъде и възможност за България, с особено внимание към дигиталните и екологичните въпроси. Но аз много добре знам, че за нас, в тази част на Европа, трябва да инвестираме повече в инфраструктура, здравеопазване, болници, образование, за да създадем работни места. ДПС има всичко необходимо, за да подкрепи реформите, от които се нуждае България. Бъдете убедени, че политическото семейство „Обнови Европа“ е на ваша страна в Европейския парламент, но също така и в Съвета и Комисията.
Вашите избори ще се проведат в много специфичен контекст, но те ще бъдат решаващи за бъдещето на всички български граждани. Затова е важно всеки български гражданин да отиде да гласува и да подкрепи силни представители, които да възстановят доверието на България, която е обърната към бъдещето.
Всички най-добри пожелания към ДПС. Скъпи български приятели, гласувайте за просперитета и бъдещето на България./Епицентър

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram