Атидже Вели в Казанлък: ДПС ще се погрижи за розопроизводителите

ДПС ще се погрижи за розопроизводителите така, както се погрижи за българските животновъди, тютюнопроизводители, зърнопроизводители и производители на плодове и зеленчуци. Това заяви евродепутатът Атидже Вели на предизборна среща на ДПС в Казанлък. На нея участваха председателят на партията Мустафа Карадайъ, заместник- председателят и водач на листата за Стара Загора Халил Летифов, евродепутатът Искра Михайлова и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.  

Казанлък3

Нека да внесем разум и да успокоим розопроизводителите. Европейската комисия не иска да забрани розовото масло, както обявиха наши опоненти. В диалог с Европейската комисия ние ще намерим разумното решение, което да е в полза на българските розопроизводителите. Показали сме много пъти го как го правим, добави евродепутатът.

Казанлък4

„Продължаваме промяната” обявиха, че ще направят българското земеделие и производството на българските храни приоритет. Разликата е, че за ДПС земеделието е приоритет вече 33 години. Казват, че ще правят нова Стратегия за земеделието, но вижте какво пише в Стратегическия план за земеделие, който те разписаха – там малките и млади земеделци, както и производството на  български храни не е записано като приоритет. Те не знаят как да го направят приоритет, нямат и диалог със земеделците. Разбрахме го, когато поканихме земеделците в централата на Движение за права и свободи, а после ги поканихме и на среща с еврокомисаря в Брюксел, заяви Атидже Вели.

Казанлък5

Затова и нашето мото на предизборната кампания е „Разум, Отговорност, Диалог!“. С разум и отговорност трябва да се подхожда към проблемите в земеделието. ГЕРБ казват, че ще предложат в Брюксел изравняване на субсидиите за земеделците. Къде обаче бяха 12 години, докато управляваха, попита Атидже Вели.

Тя припомни, как ГЕРБ са защитавали бюджетите за България с думите: Ние за земеделците не искаме пари, дайте ги за регионално развитие, да отидат в големите градове.

Нека не допускаме повече грешни политики, нека имаме разумни политики, отговорни политици, които в диалог да решаваме проблемите на хората, добави Вели.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram