ДПС: Трябва да се сложи край на безцелното пребиваване във властта, на което сме свидетели от 11 години

0
1254
Парламентарни избори 2021#

ДЕКЛАРАЦИЯ на ДПС

Най- хубавото на днешния ден, е че приключва мандата на това Народно събрание.
Днес приключва унижението на институцията Народно събрание. Самооценки като „прости“ и „безделници“, думи като „кучки“ и „тахтаби“. Гласуване на закони в нарушение на Конституцията, законите и Правилника на Народното събрание. Приемането на бюджети като подписан празен чек за изпълнителната власт, промяната на закони преди да са станали правен факт, по волята на премиера с едно телефонно обаждане. Популисткото харчене на обществени средства, с които безпринципно се трупа дълг за сметка на бъдещите поколения.
Ние от ДПС вярваме, че всичко това ще остане в историята с края на това Народно събрание. И ще работим тези срамни факти да не се повторят. Трябва да се сложи край на безцелното пребиваване във властта, на което сме свидетели от 11 години. На омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. Но също и превръщането на държавните органи и служители в слугинаж на герберизацията.
За да се случи това трябва на направим рестарт на държавността – държавните органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и бизнеса. В диалог, координация и взаимен контрол да изпълняват ясна програма за ускорено икономическо развитие с ясни приоритети.

Купуването и продаването на гласове е прастъпление!