Сашо Лозанов, БСП: Летище Стара Загора трябва да се запази

Има възможност да се превърне в модерно съоръжение за карго превози

„Съдбата на бившето летище край Стара Загора е обект на дискусии, в които участват както експерти, така и политици. Моето мнение се базира на анализите на фактите и реалната обстановка, така и на познанията и преките ми впечатления от опита на други  страни”. Това заяви адвокат Сашо Лозанов, кандидат-депутат от „БСП за България”.

Според него летище Стара Загора трябва да се запази и съхрани във възможно най-удобен вид. Практиката в такива случаи показвала, че земята и горските имоти се разпродават  на поставени лица, които са посредници на чужди интереси.

„Разположението  на летището не позволява осъществяване на тежки карго  превози със съвременни конвенционални самолети. Технологичното развитие в тази насока обаче усилено се готви за пробив в областта на тежките въздушни превози. В обозримо бъдеще се подготвя използването на товарни цепелини.Тяхното практическо приложение е на дневен ред”, допълни юристът.

При лично пътуване до САЩ той е издействал да бъде допуснат да  посети фирма за създаване на товарни цепелини. „Тази авиационна техника не е нова, но сега се обновява и съвременното й използване придобива друг вид. Нещо повече, специалистите от американската фирма проявиха лична инициатива и са готови да дойдат на място, за да се запознаят със състоянието  на летище Стара Загора”, разказа Лозанов.

„Това, според мен, би могло да даде възможност за нов живот на старото неизползвано сега съоръжение, а и да нареди Стара Загора сред пионерите на техническите новости в летателната техника и карго превози. Социалното значение на проекта е неоспоримо, тъй като биха се ангажирали много специалисти и работници, а това отговаря на политиката на левицата. Развитието на проекта би имало и сериозно политико-икономическо значение защото прави Стара Загора и съпределните региони входна врата на Европа и Евразия. Затова бих призовал гласоподавателите да ни подкрепят на 4.04 с бюлетина № 4”, категоричен е Сашо Лозанов, който е шести в старозагорската листа на „БСП за България”.

Сашо Лозанов е юрист, член на Адвокатската колегия в Стара Загора. Професионално е свързан със защита на правовия ред и законност, търговски и икономически отношения. Два мандата общински съветник в Общинския съвет на Стара Загора.

  Купуването  и продаването престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram