Пламен Караджов: БСП ще осигури помощи към всяко едно домакинство, което е останало без работа или са в отпуск, за да гледат децата си

Четири от общо 16 болници са затворени в Стара Загора, печалната статистика изнесе по БСТВ  Пламен Караджов, трети в кандидатската листа на „БСП за България“ в Стара Загора.

„Ярък пример за последиците в областта ни е колапсът на здравеопазването, знаете случая за общинска болница, която е пред продажба в Раднево. Трябва да кажем голямо благодаря на съвестните лекари и медицински сестри, които последните години бяха унижавани с ниско заплащане. Болните най-вероятно са повече, отколкото посочва статистиката, заради невъзможността на хората да стигнат до лечебните заведения. В икономически план нашата област горе-долу се запазва, Стара Загора е на 2-ро място по икономическо развитие в България, а туризмът е основен приоритет в Казанлъшката община. Розопроизводството среща големи проблеми след локдауните и последните решения на Европейската комисия да се забрани използването на розово масло. Нуждаем се от преки решения за малкия и среден бизнес, защото той колабира. Освен заведенията бе засегната и сферата на услугите, туризмът е тотално замрял, тепърва ще навлизаме в спирала, в която световната криза оказва влияние на промишлеността“, заяви Пламен Караджов в ефира на „Актуално от деня“ по БСТВ.

На въпроса какво предлага БСП в социално-икономически план за подпомагане на хората, Караджов обясни: „Истината е, че хората в момента се интересуват от здравето  и от хляба си. БСП предлага конкретни мерки, помощи към всяко едно домакинство, което е останало без работа или са в отпуск, за да гледат децата си, те ще получат по една минимална работна заплата. Самоосигуряващите се лица ще получат не по-малко от минимална работна заплата. Майчинството за втората година веднага трябва да стане колкото минималната заплата също. БСП предлага индексиране на пенсиите с реално увеличение около 30%. Тези програми, които бяха отпуснати за малкия и среден бизнес се видя, че не са реални, трябва да минем на предложения за възстановяване на 75% от оборота преди спада и задължителна данъчна ваканция“.

Политикът от Казанлък коментира още проблема с демографската криза в областта: „В статистиката от НСИ от 2019-та година Казанлък е на пето място по най-бързо намаляващо население от необластните градове, въпреки, че стандартът на живот, сравнен с други по-малки общини, е що-годе добре и няма толкова голяма безработица. Малките общини и селата в Старозагорско се обезлюдяват, има липса на транспорт, 4-5 общини имат големи проблеми с него, селата нямат никакви рейсове, нямат никаква връзка с общинския град. Казанлък няма ясна стратегия за развиване на туризма, през последните години се усвоиха европрограми за правене на макет от стиропор на град Севтополис, аз не знам как едни туристи от Япония, или Германия да дойдат да гледат бутафорни макети. Имаме природни дадености, имаме Бузлуджа, имаме и Шипка, ако се развива туризма това ще е основна инвестиция за Казанлък“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

4-ти април 2021г.. Нека всички да гласуваме! Защото всичко зависи от нашия глас. Промяната, настоящето и бъдещето. Те са в твоята бюлетина. МГ Вис виталис ви призоваваме Да гласуваме на 4-ти април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram