Нинова: Ще алармирам институциите за казуса със здравеопазването в Раднево

Председателят на БСП Корнелия Нинова, придружена от кандидат-депутати от листата на «БСП за България» за Старозагорски регион, се срещна с лекари и граждани от Раднево. С тях тя обсъди ситуацията в общинското здравеопазване, след като с решение на общинския съвет местната болница «Димитър Чакмаков» е обявена за приватизация. Нинова получи подписка, разписана от над 1300 жители на Раднево, които се противопоставят остро срещу продажбата на здравното заведение.

Георги Гьоков, водач на листата за региона, определи решението на Общински съвет-Раднево за приватизацията на местната болница и медицинския център в града като решение с тежки последствия. «Продавайки болницата и медицинския център, една голяма община остава без никакво медицинско обслужване и това е съществен проблем», подчерта Георги Гьоков. 

«Ще направя всичко възможно това да не се случи. Веднага ще алармирам всички институции – прокуратура, министерски съвет, парламент, но този процес трябва да се спре, защото той обрича жителите на общината от достъп до здравеопазване», бе категорична Корнелия Нинова.

«Решението на Общинския съвет в Раднево за приватизация на общинската болница е абсурдно, особено в тази здравна криза, когато населението изпитва затруднение и нужда от здравна помощ», подчерта още лидерът на социалистите. Според нея фактът, че инвеститорът е поставил условие да придобие и печелившия Медицински център заедно с губещата общинска болница, навежда на мисълта за лобистки интерес. «Да вземеш печелившето предприятие, за да покриеш с него загубите на губещото и в крайна сметка, очевидно да загубиш и двете», каза Нинова.

Тя изтъкна, че големите въпроси на здравеопазването: заплащането и недостига на кадри, специализацията на младите лекари, регионализация на лечебните заведения и промяна в закона общинските и държавни болници да не бъдат търговски дружества, са залегнали в предизборната програма и БСП ясна визия как да ги реши.

Купуването и продаването на гласове е престъпление 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram