Георги Кадиев в Гурково: Няма да позволим рекета над бизнеса да продължи

Водачът на старозагорската листа на коалиция „БСП за България” Георги Кадиев и кандидатите за народни представители Георги Гьоков, д-р Иван Колев,  Динко Господинов и Георги Богданов, продължиха обиколката си в региона. Мобилната приемна – микробус с логото на БСП и номерът на бюлетината – №4 в предстоящите избори, спря в град Гурково.

Освен срещите с избиратели, със социалисти и симпатизанти на „БСП за България”, кандидатите за народни представители посетиха и фирма „Булметал”, най-голямото предприятие в региона. То е специализирано в производство на метални опаковки, произвежда инструментална екипировка и има машиностроителна дейност. „65 на сто от продукцията е за износ, основно в страни от Европа”, сподели собственикът Кольо Атанасов. Фирмата е семейна, създадена е преди 25 години, има над 500 работници и служители и годишен оборот над 100 млн. лева.

„В последните две години обаче сме подложени на политически натиск от местните дерибеи от ДПС и техните покровители от по-високите етажи на властта, които не обичат фирмите, които не са от тяхното портфолио”, сподели с тревога Атанасов. „Оцеляваме с повече усилия, макар че не е лесно. Създават ни се проблеми за щяло и нещяло – всякакви специализирани проверки по доноси от страна на активистите на ДПС. Това става срещу всички, независимо от политическата сила, които са против купуването на гласове”, допълни Кольо Атанасов. И даде пример с местен лидер на друга партия, който бил освободен от работа от Горското стопанство, съпругата му също съкратена и семейството с три деца, останало безработно, заради това, че не са съгласни с политиката на ДПС.

Община Гурково стана известна за последните 4 години  с  нарасналите с 320 на сто гласове за ДПС. Подбалканското градче се управлява и от кмет, избран с гласовете на движението. „Този, който купува гласове, иска след това да си върне парите като ги осребри чрез държавни поръчки, манипулирани търгове и облагодетелстване под различна форма. Този, който иска да купи гласът ти, е крадец. Това трябва да разберат всички, не само в Гурково, а в цялата държава, да се сложи край на това деяние”, заяви Кольо Атанасов.

„Впечатлен съм от това, което видях в предприятието ви. В малък град като Гурково да управляваш бизнес на европейско ниво с над 500 работници и оборот над 100 млн. лева е сериозно постижение. Ние сме тук, за да ви окажем подкрепа и да знаете, че се грижим да няма натиск върху бизнеса независимо от политическата окраска. Предстоят ни срещи и с други бизнесмени в региона. Няма да позволим рекета над бизнеса да продължи”, категоричен бе Георги Кадиев.

Кандидатите за депутати се присъединиха към събитието на градската партийна  организация, която отбеляза 102 години от създаването си. Заедно  поднесоха цветя пред паметната плоча на Иван Златев – един от учредителите на БСП-Гурково, убит през 1939г. в лагера ЦВИКАУ.

 „БСП за България” е единствената алтернатива и силно се надявам на по-добри резултати в предстоящите избори. За това е необходима активност, бдителност срещу купуването на гласове за ДПС в района и всеки глас е важен за промяната”, заяви на среща с избиратели  кандидатът за народен представител Георги Гьоков, втори в листата на левицата. „Видяхме, че партиите на протеста нищо не направиха, а служебното правителство се нагърби със задачата да разгражда порочния модел на ГЕРБ.”, каза още Гьоков.

Пред гурковци д-р Иван Колев от Казанлък, с преференция 105, заяви, че въвеждането на машинното гласуване дава надежда за избирателите и в община Гурково. Да се проведе честен вот е  задача на служебното правителство”. Той сподели, че влиза в политиката, „за да се върне държавността и в здравеопазването. За по-бедния, за по-слабия трябва да се грижи държавата. Именно „БСП за България” има програма за запазване на общинското здравеопазване и лечението на пациенти близо до дома им”.

„12-те години управление на ГЕРБ прогониха хиляди млади хора. Не искам да последвам моите връстници към чужбина, искам да остана в родината си  – да работя тук и да бъда полезен като инженер”, каза Динко Господинов с преференция 114.

Присъстващите на срещата настояха да се стопират купувачите на гласове и заиграването с бедността на населението, което продава вота.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram