Георги Гьоков се срещна със социални работници в Световния ден на социалната работа

Днес, когато се отбелязва Световният ден на социалната работа в израз на признание към постиженията на социалните работници по целия свят, Георги Гьоков – кандидат за народен представител, министър на труда и социалната политика в последния редовен кабинет и председател и зам.- председател на Комисията по труда социалната и демографската политика в няколко народни събрания се срещна с работещи в социалната сфера от област Стара Загора.

„От сърце бих искал да поздравя всички, ангажирани с осигуряване на подкрепата и правата за социално подпомагане на децата и възрастните и  лицата от уязвимите групи. В тази сложна и провокативна вътрешна и международна обстановка, социалната работа е изключително важна, за преодоляване на последствията от поредицата кризи, инфлацията, главоломно растящите цени, обедняване и растящи неравенства. Вашите усилия да прилагате гъвкаво социалното законодателство, оказвайки подкрепа на всеки един нуждаещ се, без значение на неговия етнос, възраст или увреждане, са израз на висок професионализъм и отдаденост.“ заяви Гьоков.

Той отправи думи на признателност към труда на социалните работници: „Въпреки политическата нестабилност, вие социалните работници успяхте да достигнете до хората, които се нуждаят от вас и да имате успешен подход за справяне с новите предизвикателства и предотвратяване на огромна по размери социална изолация. Въпреки всичко постигнато от редовното правителство, на фона на социално-икономическата криза в световен мащаб, предизвикателствата пред социалната работа няма как да спрат. Днешната предизборна среща ни предоставя добра възможност за дискусия по наболели теми и въпроси от значение за ефективната социална работа и подобряване на гъвкавостта при гарантиране правата на социално подпомагане на нуждаещите се лица. Ние кандидатите за народни представители трябва внимателно да слушаме вас, работещите на терен и да правим възможното за подобряване на социалното законодателство  и да създаваме предпоставки за водене на достоен и пълноценен живот на българите. Уверявам ви, че стремежа на моята партия, която се бори за доверие на тези избори, е за постоянно усъвършенстване на системата за социално подпомагане. Ще следваме посока на промяна и развитие на социалните услуги и социалната работа, базирайки се на защитата на правата и интересите на всички уязвими групи граждани в България. Трябва да е ясно, че политиките на БСП в социалната сфера имат за цел намаляване на бедността и неравенствата в обществото, а вие сте тези, които посрещат хората с техните проблеми и грижи, и ще реализирате тези политики, насочени към хората.“

По думите му, социалните работници са хората, призвани да помагат на най-уязвимата част от нашето общество. Техният неуморен, всеотдаен труд и професионализъм даряват надежда и осигуряват по-достоен живот на хората в неравностойно положение. Разговорът продължи за условията на труд, проблемите и новостите в работата, както и за реализираната мощна социална подкрепа към българите в размер на 23 милиарда лева от редовното правителство, в което Гьоков бе министър на труда и социалната политика. Хората го увериха, че това не е забравено, както не е забравен и акта на увеличение на заплатите на работещите в социалната сфера с 31%, само за 7 месеца и за необходимостта от нова актуализация на заплащането им.

 Социалните работници поставиха своите най-наболели проблеми, а кандидатът за народен представител пое ангажимент да запознае в детайли бъдещата парламентарна група на БСП и да се търсят решения. Георги Гьоков пое ангажимент и за нови срещи и да работи заедно с цялата Парламентарна група за разрешаването на проблемите в социалната сфера, с грижа за хората. Той представи и дългосрочните политики, за чиято реализация се ангажира БСП, чрез програмата, с която се явява на тези избори, а именно:

 – Осигуряване на благоденствието българския народ и поставяне на обществения интерес над частните интереси и нерегулирания пазар.

 – Осъществяване на социално-солидарен модел за държавно, икономическо, обществено и лично развитие.

 – Защита на конституционния ред, отстояване на принципите на прогресивно развиваща се правова държава в мирен свят без войни. 

Стъпки към достоен живот: социален щит за младите, работниците, пенсионерите и уязвимите. Последователна и целенасочена политика за ръст на доходите и покупателната способност на гражданите, в т.ч. въвеждане таван на цените на основни стоки и услуги и укротяване на инфлацията, определяне на необлагаем минимум и реформа на данъчната система при гарантиране на фискална стабилност, семейно подоходно облагане, ръст на социалните плащания и по-високи пенсии;

С посланието „Да, можем!“  Гьоков призова за подкрепа на предстоящите избори с №1 в бюлетината, за „БСП за България“, за сериозна и справедлива социална политика.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Областен съвет на БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram