БСП#4: Българското село е забравено от управляващите

Закрити училища и детски градини, разбити улици с кал до коленете, липса на транспорт и всякаква връзка с общинския център и другите населени места, липса на здравно и лекарствено обслужване, липса на възможности за препитание, неовладяна битова престъпност и кражби – това е реалната картина на българското село. Никой не може да я отрече, а бъдещето на селските райони в страната е пределно несигурно.

Това е констатацията на кандидатите за народни представители от 27-ми МИР и общински съветници от БСП, които се срещнаха с жители от селата на община Стара Загора.

«По-голямата част от старозагорските села не правят изключение. Управляващите нямат визия за справяне с тези проблеми. Те не намират решение и при вече близо 14 години членство в ЕС и Програмата за развитие на селските райони, заради неразбирането им от нашите управляващи», заявиха социалистите след срещите. И допълниха:» Забравени от управляващите, хората споделиха болките и тревогите си с надеждата някой да им обърне внимание. Не скриха и натиска, който се оказва върху тях от страна на кметове и кметски наместници да гласуват на предстоящите избори за определена политическа сила».

Затова програмата на БСП предлага:

  • – Да се стимулира земеделско производство, осигуряващо трудова заетост и допълнителен доход на населението, като подкрепим създаването на нови фамилни малки и средни животновъдни ферми (до 20 глави едър рогат добитък или 100 овце). И разбира се специализирано ветеринарно обслужване с държавни ветеринарни лекари.
  • – Въвеждане на нови организационни форми на земеделско стопанство, които да дават възможност да се „сдружават“ групи производители на селскостопанска продукция за съвместно финансиране и защита на интересите им.
  • – Структуриране на националната здравна система на регионален принцип. Вертикална и хоризонтална интеграция на всеки регион на база типовете лечебни заведения. Прякото финансиране и администриране се извършва на ниво регион. Така да гарантираме на всеки български гражданин, вкл. и по селата, достъп до ефективно и своевременно безвъзмездно и качествено, базирано на електронизацията на здравната система, навременно медицинско обслужване 24 часа в денонощието.
  • – Въвеждане на „защитено лечебно заведение“ – особено за такива в отдалечените и планинските райони.
  • – Битовата престъпност в селата и малките населени места да бъде ограничена. Нова „полицейска карта“, при която в районите на селата се създават нови участъци (постове), които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника. Като постоянният пост отговаря за няколко (не повече от три) села, като осигурява патрулна дейност и незабавна реакция при кражби и всички други престъпни посегателства.

« БСП е единствената партия, която е алтернатива на сегашното управление на ГЕРБ. Затова всеки глас на 4.04 с бюлетина №4 е глас за ПРОМЯНАТА!

Купуването и продаването на гласове е престъплени

4-ти април 2021г.. Нека всички да гласуваме! Защото всичко зависи от нашия глас. Промяната, настоящето и бъдещето. Те са в твоята бюлетина. МГ Вис виталис ви призоваваме Да гласуваме на 4-ти април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram