„БСП за България“ от Горно Черковище: Селата са доказателство за нефункционираща държава

Хората искат изкореняване на корупцията като технология на управление

„Селата са илюстрация как не функционира  местното управление вече 10 години. Няма взаимодействие между  кметство, община, областен управител и държава. Доказателството  за това е нашето село, тук нищо не е наред – от  сечта на горите, непочистеното навреме корито на река Гюрля, битовата престъпност, социалните неравенства – до категоричната липса на политика за населените места“,  споделиха жители  на казанлъшкото село Горно Черковище пред кандидатите за народни представители на „БСП за България“ Георги Кадиев, Пламен Караджов и д-р Иван Колев.

Хората показаха петте опасни моста с  голяма тревога. „Дойдоха  да почистят речното корито по линия на Община Казанлък, а подкопаха основите на моста и така до днес – без грижа, без отговорност. Всяка сфера се управлява като кръжочна дейност – без прозрачност, без контрол и без отчет. Да не говорим за образование, здравеопазване, земеделие, как да задържим децата си тук“, заявиха горночерковци.

„За да се върнат младите на село трябва специална концепция в инфраструктурата, която да даде удобство за семействата, преференции за местен бизнес, безлихвени заеми, подкрепа за създаване на нови фамилни малки и средни животновъдни ферми. „БСП за България“ акцентира  в платформата си върху недопускане на безнаказаност за престъпниците и битовата престъпност, изкореняване на корупцията като технология на управление“, подчерта Георги Кадиев – водач на листата. Той начерта стъпките, които трябва да се извървят: първата е да се посочат всички действащи лица  при купуването на гласове, втората е 11 юли, която е най-важната за предстоящите крачки на промяна, включително и по места.

Пламен Караджов, с преференция 103 в листата, отговори на въпрос за социалните преференции на коалицията с номер 4 в интегралната бюлетина: ние сме за еднократна помощ при раждане, подкрепа в размер на 6 500 лв. за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад, нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години, осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2017г. и законодателство в защита на хората с увреждания за гарантиране правото на труд и достоен живот.

„Безплатни лекарства за  децата до 14 години сме заявили в предизборната си платформа, както и безплатни учебници за всички от 1 до 12 клас, безплатни  детски градини и ясли, еднократна помощ от 250 лв. за децата от първи до четвърти клас“, допълни д-р Иван Колев, с преференция 105, посочвайки крайната необходимост от радикална промяна в здравеопазването, прозрачност и контрол на финансирането му.

Динко Господинов, кандидат с преференция 114 от листата, обясни че промяната е нужна в България, за да не западат повече населените места, за да останат в родината си младите, за да се възроди родното производство и да се развива България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram