„БСП за България“ е показала на синдикатите, че може да се бори за правата и за интересите на работещите

„Социалистите сме показали на синдикатите, че можем да се борим за правата и за интересите на работещите, пример за това е минималната работна заплата, която беше увеличена на 50% от средната работна заплата, благодарение на БСП. В нашата програма сме посочили  нашето настояване тя  да бъде минимум, а не равна на 50% от средната“. Това заяви водачът на старозагорската листа  на „БСП за България“ Георги Гьоков  на среща със синдикалисти  в Казанлък. В нея участваха и кандидатите за народни представители Пламен Караджов, Момчил Ненов и Неделин Матев. Те отбелязаха, че няма друга партия, освен БСП, която за такъв кратък период да е реализирала в такава степен своята програма и изброиха общите искания на социалисти и синдикати, споделиха постигнатото  и допълниха, че и двете страни се борят и за необлагаем минимум и въвеждане на прогресивно данъчно облагане.

Бившият социален министър  Георги Гьоков подчерта изпълнените обещания, сред които са увеличаването на размера на майчинството през втората година, увеличаването на детските надбавки, постигнатия необлагаем минимум за работещи родители с деца, безплатните детски градини и ясли, увеличаването на пенсиите със средно 39%, замразяването на цените на тока за битовите потребители и подкрепата за бизнеса. Увеличаването на помощта за отопление, месечната подкрепа за хората с увреждания, повишението на обезщетението за безработица.

Кандидатите представиха акцентите от програмата на БСП: увеличаване на дневното обезщетение за безработица, съобразно ръста на МРЗ и на  средствата по Националния план за действие по заетостта с поне 10%, достигане на 80% покритие на наемния труд с колективни трудови договори, ежегодно увеличаване на възнагражденията на работниците и служителите с поне 15% и съобразно инфлацията, особено на заетите в социалната сфера, здравеопазването, образованието, култура, държавен сектор, запазване на допълнителното възнаграждение за придобит трудов стаж и опит и т.н.

„Благодарим за реализираните политики, вярваме, че това е посоката, която предлагате във вашата програма, за да се стопира инфлацията, да продължим напред и да достигнем благоденствие. България има нужда от  бързи и работещи решения, както за работещите, така и за семействата, децата, пенсионерите, за нуждаещите се социални групи“, споделиха синдикалисти.

„Синдикатите и БСП са естествени партньори с една обща цел решаване проблемите на българите – по-високи доходи и висок стандарт, сигурност за семействата и децата, подобряване качеството на здравеопазването“, обобщи кандидатът за депутат Пламен Караджов. Той призова да се гласува за „БСП за България“ с номер 1 в бюлетината за мир благоденствие, солидарност и прогрес.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Областен съвет на БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram