Бизнесът на Стара Загора и БСП са за мир и за невъвличане на България във война

„БСП последователно, предвидимо и без отклонения се обяви за запазване на комплекса „Марица-изток“

„БСП за България“ изразяваме категоричната си позиция, че без въглищната енергетика   в дългосрочен план няма как да очакваме  гарантиране на националната ни сигурност. Предупреждаваме, че има огромен риск  от социална криза и то в национален мащаб, защото ще останат без работа хиляди хора, ако се ограничи функционирането на комплекса „Марица-изток“ – това каза водачът на старозагорската листа Георги Гьоков по време на среща с бизнеса в областния град.

Той припомни всички стъпките на защита на енергийния комплекс и въглищната енергетика от първия момент, в който се заговори, че са застрашени през 2017г.

„БСП последователно, предвидимо и без отклонения се обяви за запазване на комплекса „Марица-изток“ и това е записано във всички стратегически и програмни документи. Изразявам надежда за координация и общи действия с останалите политически сили от Стара Загора и на национално ниво, които подкрепят мини „Марица-изток“, да покажем, че за нас, работата в името на просперитета на нашия регион и България е това, което може да ни обедини в критични моменти в полза на комплекса.  С надежда съм, че разумът  ще надделее над политическите пристрастия  и с общо усърдие ще постигнем необходимото за гарантиране на въглищната ни енергетика и на нашата гордост „Марица-изток“, подчерта Гьоков.

Той допълни, че социалистите ще продължават да подкрепят решението на НС от 2020г. и ще  настояват министърът на енергетика и правителството да не допускат прекратяване или ограничаване   на производствения капацитет на въглищната енергетика.

Гьоков изрази надежда да бъде разработена дългосрочна програма, в  която да се запише най-дългосрочния срок за функционирането на мините.

В срещата участва и третият кандидат в листата на „БСП за България“ Николай Каварджиклиев, който отговори на  финансови въпроси, поставени от  бизнес организациите.  „БСП не предвижда промяна на данъчната политика в България. Слуховете за данък „свръхпечалба“  и изразените бюджетни тенденции идват от служебни министри“, каза финансовият експерт от листата на старозагорската листа на БСП.

„Следващият бюджет ще бъде приет от парламента, това правителство няма да участва в  приемане на бюджет 2023г., важно е какво ще бъде записано в този бюджет, ние се борим за прозрачност, предвидимост, за регулации, ред и спазването им. Каквито й емоции да създава сегашното правителство – да всява страх, опитите да неглижира работата на следващия парламент  и на партиите, надявам се да има редовно правителство и това да не се случи“, заяви Каварджиклиев и заключи, че е добре обединението на политическите сили, освен за „Марица-изток“ и за желанието на всички да има редовно правителство, тъй като служебното създава хаос.

Социалистите отговориха на всички въпроси, поставени в дискусията, организирана за кандидатите в 49-ия парламент от  старозагорските структури на Клуба на работодателя, БТПП, КРИБ, Камара на строителите, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите, ССИ и др.

Своеобразният домакин Стефан Шоселов, председател на КРИБ, благодари за срещата  на всички участници и представи позицията на бизнеса, както от Стара Загора, така и  от бизнес организации от южна България, „а си позволявам  и от бизнеса от цялата страна, да се обърна с молба към вас:

Подайте си ръка в името на България и не вкарвайте България във война“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram