Николай Каварджиклиев: БСП е гарант за баланса и социалната част на бюджета

Интересно, че трима министри от служебния кабинет и ГЕРБ говорят в един глас

“БСП ще бъде стожерът, който да заложи защита на социалната част на бюджета. Управлението на дефицитите е задача, която трябва да се прави с държавния бюджет. Ние искаме таван на стоките от малката потребителска кошница. Две комисии трябва да си вършат работата ежедневно, но явно не го правят. КЗП, като че ли се събуди онзи ден, какво правеха 7 месеца? Директорът им разбрал, че трябва да прави проверки, изненадващо отнякъде. КЗК какво свърши с монополната политика?” Това заяви кандидатът за народен представител на „БСП за България” от Стара Загора Николай Каварджиклиев в предаването „Твоят ден” по Nova News.

Според него таванът няма да доведе до увеличаване на цените след като мярката се премахне. „Паралелно с тези продукти, които ние имаме на тази по-ниска цена,  ще имаме и други продукти, които ще бъдат на свободни пазарни цени. Така спокойно можем да кажем: “Да, ние искаме да имаме кашкавал, кисело мляко, сирене, брашно, ориз и олио на по-ниски цени“. На коя фирма ще бъдат – това е решение на търговеца. По този начин малката потребителска кошница е защитена в този сегмент”, обясни Каварджиклиев.

За ставката от ДДС той заяви, че те трябва да бъдат на ниво първичен производител, а не търговец. „Аз съм твърдо за намаленото ДДС на книги и лекарства”, каза още Каварджиклиев.

По отношение на темата за финансовата стабилност на държавата той обясни, че повод за паника няма, но действията на Министерство на финансите са непрофесионални. „Човекът, който трябва да говори за финансите на държавата, не може да си позволи да се изказва по този начин. Странна метаморфоза за една вечер”, посочи той.

И продължи: „По-скоро допускам, че министърът следва определени насоки от някого, който ѝ казва как да се държи и какво да изнесе като информация. Докладът видимо е писан на коляно в махленски стил. Интересно е защо този доклад изтече в пълен синхрон с това, което прави Бойко Борисов?”, попита Каварджиклиев.

По думите му служебната власт рязко се меси в предизборната кампания. „Министрите на земеделието и на правосъдието в последните дни обясняват колко лоши са партиите, как не се справят със задачите си и как ще умрем от глад. Това показва един странен синхрон на група министри с говоренето на ГЕРБ”, усъмни се Каварджиклиев.

На финала той призова гражданите да гласуват с номер 1 в бюлетината – за най-социалната партия, с мисъл за общественото благо над личните интереси.

Областен съвет на БСП – Стара Загора

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram