Слънце и морски въздух ни дават по-добър имунитет

0
153


Всеки който отиде на море и прекара време под слънцето ще се прибере вкъщи с по-добра имунна система. „Не трябва да пренебрегваме всичко и да мислим, че няма проблем, но не трябва и да стоим с маски на плажа и да се къпем с дезинфектанти. Необходима е социална дистанция и повишаване на личната хигиена. Достатъчно е да мием ръцете си често с топла вода и сапун. Нищо по-различно не се изисква от нас“, заяви пред Нова телевизия д-р Гергана Николова от УС на Българския лекарски съюз.

„Няма проблем да пътуваме и да сме на чист въздух и слънце, но само при спазване на необходимите условия. Времето прекарано сред природата ще повиши нашата имунна защита. Хората имаха нужда да излязат и да комуникират, за да се чувстват щастливи“, каза тя.

Николова обясни и какво трябва да направи човек, който е на почивка и има съмнения, че е болен с коронавирусна инфекция. „Гостът трябва да съобщи на организаторите в хотела, които от своя страна ще отнесат въпроса към Регионалната здравна инспекция. В хотелите ще има и специално създадени изолатори, за да не бъдат другите гости в риск“, каза лекарката./КРОСС/ 

Коментари от Фейсбук