Проф. А. Маринов: Кризите са труден момент да се преценяват рейтинги


„Президентът зове за балансиране на мерките, с целенасочени стъпки за разхлабване там, където е възможно. Кризите са труден момент да се преценяват рейтинги, накрая кризата отминава, в някакъв смисъл остава, тогава се вижда кой какво е говорил. Не е трудно да се държиш в трудни времена така, че да се харесаш“, заяви пред БНТ проф. Александър Маринов – ръководител на Стратегическия съвет към президента.

По думите му трябва да се мисли за кризата в по-широк контекст. Не можем да се скрием до 13 май, а на 14 май вирусът вече да го няма. Трябва да се научим да живеем с него, с необходимите предпазни мерки, каза Маринов.

Европейските страни работят за постепенно излизане от строгите мерки. Българското правителство и парламент неглижираха социално-икономическите мерки, коментира Маринов.

„Нашите идеи кореспондират с това, което говорят експертите на синдикатите – КНСБ излезе с пакет мерки, които в голяма степен съвпадат с това, което ние предлагаме. Но това не е роля нито на президента, нито на синдикатите, това е висша роля на правителството.“, каза още Александър Маринов. /КРОСС/