Симов: Категорично не стои на дневен ред темата за смяна на председател

„Категорично не стои на дневен ред темата за смяна на председател. Корнелия Нинова беше избрана през 2020 г. за председател на пряк вътрешнопартиен избор, което ще рече, че всеки български социалист имаше правото да определи кой да е председател“. Това заяви членът на Националния съвет на БСП Александър Симов в ефира на Нова телевизия преди началото на 50-ия Конгрес на Българската социалистическа партия.

„Опозицията на Нинова в момента се опитва да смени това правило и да върне правилото, когато лидерът на БСП се избираше в зала с шушукания по кьошетата. Това е връщане на БСП назад и затова не мога да приема тяхната позиция за смяна на лидера“, каза Симов и допълни: „Да се преборят за обществено доверие в БСП, да се преборят през избори, следващата година предстоят избори за председател“.

По думите на социалиста, БСП трябва да направи всичко възможно да се представи много по-добре на предстоящите избори. Симов посочи, че БСП е последователна партия, а в рамките на последния парламент, левицата е успяла да постигне някои от своите каузи, въпреки фрагментираното Народно събрание. „Ние постигнахме няколко наши каузи, за които се борим от 5 години – и безплатните учебници за децата до 12-ти клас, и увеличаването на минималната работна заплата. Смятам, че това е знакът за качество – като кажеш нещо, да направиш всичко възможно да го изпълниш“.

„Ние сме партия, в която има различни мнения, но не очаквам да има някакъв драматичен скандал. Корнелия Нинова продължава да има подкрепата на делегатския състав, на членската маса. Вътрешната опозиция да опита на вътрешнопартийните избори“, каза в заключение Симов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram