Позиция на Възраждане относно поисканата от правителството оставка на Стефан Янев

Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че  в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил.

Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как  в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази  на интересите на българския народ.

В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви,  ние от Възраждане искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес

Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе  тежки щети на българските икономически и национални интереси.

Настояваме за оставка на цялото правителство и считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски нам държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва.

С уважение,

Екипът на Възраждане

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Позиция на Възраждане относно поисканата от правителството оставка на Стефан Янев

  1. 1. Правилно ли схванах логиката на министър –председателят на РБългария , че ако народа не е славянски, а са иракчани, либийци, сирийци, афганистанци могат да бъдат нападани ?
    2. Генерал Янев е бил началник на департамент „Tрансформации“ в Центъра на НАTО за борба c тероризма в Анкара и военен аташе в САЩ и отлично владее езика и етикета на дипломацията, за разлика от Кирил Петков .
    Уведомявам г-н Петков, че SNN и не само, също употребява термина военна операция.
    Russia-Ukraine news – CNNhttps://www.cnn.com › europe › live-news › ukraine-russi… преди 2 дни — Russian President Vladimir Putin announced a military operation in Ukraine early Thursday.
    https://abcnews.go.com › story преди 3 дни — ABC News’ James Longman reports from Moscow. … People protest against the special military operation in Ukraine on Pushkin Square in …
    //www.bbc.com › news › w… In a televised speech at 05:55 Moscow time (02:55 GMT), Mr Putin announced a military operation …
    3. Относно изказването на Петков за малката страна Русия, приличаща на бензиностанция е ясно, че не е присъствал в часовете по география и история. Знанията са на ниво ученик 5 пети клас.
    Срамувам се, че Кирил Петков представля всички нас пред Европа и света.

Comments are closed.