Пламен Караджов: Категоричната позицията на БСП за ненамеса на България във войната в Украйна

Водачът на „БСП за България“ Георги Гьоков и вторият кандидат за депутат в листата Пламен Караджов представиха предизборната платформа на коалицията  на среща в братядаскаловското село Плодовитово. „Приоритетите ни за 49 НС са продължение на програмата, която изпълнявахме, докато БСП беше в управлението на страната. Целта ни е да повишим доходите, да осигурим добра жизнена среда на работници и пенсионери, на млади семейства и на хората с увреждания. Да, осигурихме безплатни детски градини и ясли, увеличихме размера на майчинството през втората година на 710 лв., детските надбавки, парите за подкрепа на хората с увреждания с над 280 млн. лв., средствата за предоставяне на лична помощ с 223,5 млн. лв., обхвата и размера на месечната финансова подкрепа за хората с увреждания. Мотивът ни бе да изведем българите от първите места на негативните европейски класации“, каза социалният  министър в периода м. декември 2021г. – м. август 2022г.  Той  сподели, че пенсионната система му е болка, защото  познава животът и очакванията на възрастните хора в детайли.

„Средното ниво на повишаването на пенсиите е 39 %, увеличихме минималната пенсия и  постигнахме повишение на средната – с 42 % . За минималната работна заплата се преборихме, както сочи европейската директива – 50% от средната заплата в страната, това предложихме да се случи от 1 януари т.г., но другите партии гласуваха да е от 2024г. 41 пъти сме го предлагали в парламента, не се отказахме“, припомни водачът и в село Гранит на среща с жители.

Послания за мир и за недопускане  въвличането на България във войната в Украйна отправиха жители в община Братя Даскалови по време на предизборните срещи. С тревога за деца, внуци и родина те заявиха: “Искаме мир. Не на войната и България над всичко!”. „Позицията на БСП е  за ненамеса на България, запазване на неутралитет и хуманитарна помощ за  лицата, търсещи временна закрила тук вследствие на военните действия в Украйна. Още от първия  им ден  БСП отстоява последователно политика с оглед дипломатически преговори за траен мир,  въздържане от предоставяне на оръжия за воюващите страни, против налагане на икономически санкции,  на усилия за деескалация. Тази политика е израз и на историческата традиция, която утвърждава БСП като партия на мира още от самото ѝ основаване“. Това заяви кандидатът за депутат Пламен Караджов. Двамата подчертаха, че БСП е за мир, благоденствие, солидарност и постигане на прогрес.

Кандидатите за народни представители призоваха присъстващите да подкрепят „БСП за България“, като на 2  април гласуват с номер 1 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram