Костадинов: Ако „Възраждане“ получи третия мандат го връща веднага

„Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на Народното събрание и от президентството веднага  ми се обадиха, за да поканят „Възраждане“ на консултации утре във връзка с връчването на мандатите за съставяне на правителство.

На президента ние ще кажем само две неща – ще го поздравим за бързината, като ще настояваме по същия бърз начин да действа и с връчването на мандатите, и ще му кажем, че ако даде третия мандат на нас, ще му го върнем обратно още в същия момент. Този парламент е тотално дискредитиран, изчерпан и фалирал, а България няма повече време за пилеене! Решението за изход от политическата криза е само едно – нови избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре!“, написа Костадин Костадинов в своя профил в социалната мрежа Фейсбук.

България няма никакво време за губене. За незабавното излизане на нашата страна от политическата криза е нужно спешно  провеждане на нови избори.  Поради тази причина колкото по-бързо минат процедурите с връчването на мандатите и тяхното връщане обратно, толкова по-бързо ще бъдат насрочени изборите.

Изборите трябва да бъдат най-късно през  есента, за да може новото българско правителство да започне да решава проблемите,   предизвикани от кабинета Кирил Петков.

Днес правителството подава своята оставка, въпреки че се забелязва нежеланието му за това.

Според конституцията на България  след вота на недоверие Министър-председателят е длъжен да внесе оставката на правителството, но не се посочва в какъв срок. В случая на настоящия кабинет тя не беше депозирана веднага в 47-то Народно събрание , а след пет дни.

Очевидно е, че политическата агония беше удължена с пет дни. Така както е очевидно, че това беше направено, за да може българският парламент в лицето на „Продължаваме промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ), ГЕРБ и ДПС да извърши национално предателство и да вдигне ветото над Република Северна Македония.

Кирил Петков все пак успя да изпълни обещанието си пред останалите европейски държави и да вдигне ветото преди да подаде оставка. Успя да се отчете пред господарите в Европейския съюз, а ПП, ДБ, БСП, ГЕРБ и ДПС отново позволиха друг да диктува и да определя външната ни политика.

В това си начинание Петков не беше сам, а с още четирима лидери на партии. Припомняме, че и Христо Иванов от  ДБ в средата на седмицата беше иззел функциите на Министерски съвет и на Министерство на външните работи и в частен разговор с посланика на Франция беше обсъждал какво е необходимо да се направи, за да спазим срока с вдигането на ветото над Република Северна Македония. Своеволията в българската политика стигат до там, че председател на парламентарна група си позволява да иззема функциите на Министерски съвет.

Българските политици угодничат и тяхното поведение рефлектира върху отношението на останалите държави към нас българите. Ето заради това беше необходимо да бъде депозирана веднага оставката, за да може поне малко да се ограничи щетата. Сега отворихме вратата за невероятна външна атака и обезличаване на българската народност. Днес македонските политици и Западът, които притискат България,  слагат ръка над Гоце Делчев и Самуил, а утре какво би станало, ако предявят  претенции над азбуката ни например.

От шест месеца „Възраждане“ категорично заявява, че правителството на Кирил Петков е най-вредно в историята на България. По време на едва шестмесечното му управление богатите обедняха, а бедните станаха още по-бедни. Управление, което ще запомним с лъжи и манипулации, с пари, които никой не знае къде са похарчени, с неприет „План за възстановяване“ вече месеци и продължаване на политическите назначения. Кирил Петков и още четирима партийни лидери предадоха българската история и култура с усмивка и охота.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram