Димитър Пашев: Гласът за „Възраждане“ е подкрепа за мира и равноправното сътрудничество с всички държави

Вторият в листата на ПП „Възраждане“ за 27-ми МИР Стара Загора Димитър Пашев отговори на въпроси, свързани с позициите на организацията по отношение на ситуацията в Украйна, националната сигурност и приемането на еврото.

  • Здравейте, г-н Пашев. В последните дни пристигнаха още по-тревожни новини за развитието на конфликта между Русия и Украйна. Как от ПП „Възраждане“ оценявате ситуацията и каква трябва да бъде позицията на България?

Първо ще отбележа, че макар военните действия да се развиват на територията на Украйна, конфликтът не е само между тази държава и Русия, а в него са намесени и много държави от НАТО, които подпомагат украинската страна по всевъзможни начини, като влагат огромни финансови ресурси, доставят оръжие, дават строго секретна разузнавателна информация и организират доброволци срещу Русия. Ние от „Възраждане“ още с началото на конфликта изразихме нашата позиция, че гласуването на санкции срещу Руската федерация и подпомагането на Украйна с оръжие няма как да доведе до разрешаването на проблема и мирът трябва да се търси по дипломатичен начин, като дори предложихме България да бъде посредник при провеждането на преговорите между двата братски за нас народа. Налагането на санкции и развалянето на добрите дипломатически отношения с Руската федерация са в сериозен ущърб за нашата икономика. С частичната мобилизация в Русия военният конфликт навлиза в нова фаза и заплашва да се превърне в широкомащабна война, която да обхване много държави в Европа и останалата част от света. България задължително трябва да запази неутралитет и в никакъв случай не бива да се допуска нашата територия да се превръща в плацдарм за военни действия срещу Русия. За съжаление в предходния парламент видяхме, че всички партии без „Възраждане“ не отстояват националния интерес, а изпълняват безропотно разпорежданията на чужди посолства. Гласът за „Възраждане“ е подкрепа за мира и равноправното сътрудничество с всички държави.

  • Споменахте доставянето на оръжие като подпомагане на украинската държава. Изнася ли в действителност България оръжие за Украйна?

От началото на военните действия България изнася оръжие за трети страни, най-вече към Полша, от които после то бива внасяно на територията на Украйна. Тук оправданието на правителството и най-вече на БСП, че те не отговарят за това по какъв начин българското оръжие попада в ръцете на украинската армия, е невалидно, защото специално в договорите и споразуменията за доставките на оръжие има възможности за клаузи, които да регламентират неговата препродажба. Освен това на 04.05. 2022 г.  Народното събрание гласува решение за предоставянето на военно-техническа помощ на Украйна, като единствено „Възраждане“ защити националния интерес и гласува против. Това официално решение на НС ни превърна в държава, пряко замесена в чуждия военен конфликт и евентуална мишена за ответни действия. Ние от „Възраждане“ реагирахме остро на поредното национално предателство, обявихме гражданско неподчинение и организирахме множество протести.

В Казанлък блокирахме транспортния портал на „Арсенал“ като заявихме, че гражданите на Старозагорска област трябва да имат поминък и уважаваме правото на труд на всеки един човек, но решението България официално да предоставя военна помощ поставя в риск не само работещите в завода и техните семейства, но и всички българи.  Нашият протест беше насочен срещу управляващите и техните престъпни решения, а не срещу самия оръжеен  завод.  По-късно, когато работниците в завода излязоха на протест за достойни условия на труд, ние от „Възраждане“ ги подкрепихме. Когато „Възраждане“ управлява, оръжейната индустрия ще бъде със статута на стратегически отрасъл, чията цел е да модернизира въоръжението на българската армия. Това ще позволи на работещите в сферата да имат постоянна работа и добър жизнен стандарт. Разбира се, търговията с оръжие с други страни ще продължи, но само при защитен национален интерес и без да има заплаха за българските граждани.

  • В публичното пространство ПП „Възраждане“ заявява желанието си да управлява България. Кое ще бъде първото нещо, което ще направите, ако зависи от вас бъдещето на страната?

Първото нещо, което незабавно ще направим, е да спрем плана за приемане на еврото. Знаете, че служебният кабинет на Стефан Янев и с министър на финансите Асен Василев, прие този план, който цели премахването на националната ни валута от 01.01.2024 г.. Ние от „Възраждане“ сме категорично против това и ще се борим с всички възможни средства за запазването на българския лев.Още през 2018 г. организирахме подписка за референдум по темата. За съжаление, не успяхме да съберем над 200 хил. валидни подписи, заради влезлия тогава регламент GDPR и пропагандата на медиите, че гражданите не бива да си оставят пълните лични данни. По това време „Възраждане“ имаше само десетина местни организации в страната и събра над 220 хил. подписа, но 30 хил. от тях се оказаха с непълно ЕГН, което свали бройката на подписалите се под необходимия минимум. Днес темата е отново на дневен ред. На нарочна пресконференция „Възраждане“ осветли комуникационната стратегия на предходното правителство, чрез която ще се цели българският народ да бъде убеден в правотата на идеята за приемане на еврото. В тази стратегия са заложени 10 млн. лева, които ще бъдат насочени към медии, експерти, обществени фигури и инфлуенсъри, които ще представят на обществото ни ползите за гражданите от приемането на еврото. Всъщност, тази комуникационна стратегия прилича много на пропагандата по време на истерията с т.нар пандемия от ковид 19. Ние от „Възраждане“ ще се противопоставим на загубата на финансов суверенитет и премахването на българския лев, като при необходимост отново ще организираме референдум по въпроса. Нека българският народ да вземе това съдбоносно за страната ни решение, а не отново под чужд диктат да се определя нашето бъдеще.

Време е за Възраждане! Бюлетина №14

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Димитър Пашев: Гласът за „Възраждане“ е подкрепа за мира и равноправното сътрудничество с всички държави

  1. Изборите на 2.10 са своеобразно допитване съгласни ли сме евроатлантическите партии да ни докарат до просия и до война! Единствената голяма партия, защитаваща БЪЛГАРСКИЯ НАРОД от война и мизерия, е „Възраждане“

Comments are closed.