Деница Сачева: Готови сме да съставим кабинет, който да изпълни задачи, които хората очакват от нас


Много ясно казахме какво очакваме: искаме първо да направим обща програма, да видим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим, и да работим заедно и когато имаме тази обща програма, тогава да се обединим около личностите, които биха могли да я изпълнят. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

По думите й съвместно управление на първата и втората политическа сила би могло да успокои страстите в държавата и да намери баланс на интересите.

Целта на разговорите между политическите сили по думите й е спиране на конфронтацията и войната и установяване на мира. „Организацията на мира минава през това да има личности, които не са противоречиви, които не биха могли да създадат една или друга конфронтация в обществото, а са или политически личности от двете страни, или равно отдалечени от политическите партии експерти, които да могат да проведат една общественополезна програма. Трябва да се спазват определени принципи – баланс на интересите на всички граждани, реципрочност и взаимна отговорност. Това са принципите, на които искаме да почиват нашите разговори. Нямаме за цел да намерим пътя за кариерно развитие на един или друг човек, а да спрем конфронтацията и войната“, обясни Деница Сачева.

По думите й „играта“ с първия и втория мандат интересува единствено „Продължаваме промяната“. „С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние в момента се намираме в една изключително сложна ситуация, политическа криза, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги изпратят на нови избори, вероятно ще вземат нестандартни решения“, смята депутатът от ГЕРБ.

Тя заяви, че докато не се изчерпа напълно първият вариант с преговори за обща програма и управление с ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС няма да преминават към други варианти за съставяне на кабинет.

Преговорите до момента показват, че първите две политически сили нямат непреодолими различия в общите цели – евроатлантическо бъдеще, еврозона, Шенген, бюджетен дефицит, образование, инвестиции и др. Имат различия в това как тези цели да бъдат постигнати, уточни Деница Сачева.

„Готови сме да съставим кабинет, който да изпълни задачи, които хората очакват от нас в момента“, заяви тя./КРОСС/ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram