Глобиха областният лидер на ГЕРБ в Стара Загора

Пламен Йорданов- областен лидер на ГЕРБ в Стара Загора получи акт днес от РЗИ заради неспазване на дистанция, при събиране на много хора на едно място.

Това стана след среща на областния актив и общинските координатори на ГЕРБ , както и кметовете и общински съветници от партията в област Стара Загора, с цялото политическо ръководство на партията на национално ниво, начело с лидера и премиер Бойко Борисов.

Борисов и почти половината кабинет бяха в областния град за разговор със съпартийците си.

Фактът, че в залата присъстващите стояха плътно един до друг по столовете, както и плътно стоящите, без маски, официални лица на сцената, са дали повод на здравните власти за наложената санкция.

От излъчените телевизионни репортажи не личеше липсата на дистанция да притеснява държавните мъже и министри.

Вчера,при поредния скок на броя на откритите позитивни за коронавирус граждани у нас, премиерът Борисов каза, че няма да се удължава санитарното положение и произтичащите от това мерки, тъй като трябва да се научим да живеем с този вирус, като спазваме съответните мерки за дистанция и дезинфекция, както и че повече няма да се налагат крути ограничителни мерки, каквито бяха налагани през последните два месеца.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram