Даниел Проданов, Възраждане: Референдум ще има и българите ще могат да спасят националната валута

Разговаряме с Даниел Проданов, областен координатор на Възраждане в Старозагорска област и втори в листата с кандидати за народни представители на партията в 27 многомандатен избирателен район Стара Загора.

Господин Проданов, какви са вашите очаквания за предстоящите избори?

Нашите очаквания са за пореден път проучванията да се окажат ненадежден източник на информация. За пети път сме на избори за две години. Моето мнение е, че това е съвсем нормален процес. В крайна сметка след като нашата конституционна уредба e построена по този начин, няма нищо притеснително и нищо страшно в това да се отива на избори тогава, когато няма консенсус в парламента за съставяне на правителство. Нещо повече, може да се окаже, че понякога е по-добре да няма действащо правителство, а да има парламент, който максимално добре да може да се консолидира около ключови решения за страната.

В този ред на мисли, какви всъщност цели си поставя Възраждане?

Възраждане си поставя една единствена цел когато става дума конкретно за самите избори и тя е да продължим възходящата линия на развитие, която през последните години последователно ни гарантира все по-голяма подкрепа. Сега вече нашата цел е да бъдем с по-високи резултати. Да продължим с възходящата линия на развитие на нашата организация.

В този ред на мисли, да ви насоча към една инициатива, която започна политическа партия Възраждане през последните месеци, а именно подписка за национален референдум за запазване на българския лев. Как върви събирането на подписи?

Подписката е към своя край и можем с гордост да заявим, че наскоро преминахме кота 500 000 и продължаваме да събираме подписи. Референдум ще има и българските граждани ще могат да решат съдбата на собствената си валута. Вярваме, че освен това има и още един голям позитиви, а именно, че нашите сънародници постепенно ще свикнат да бъдат питани по важни въпроси и така поне част от политическата апатия в обществото ни може да бъде преодоляна.

Тук е моментът да благодаря на всички наши членове и симпатизанти, които положиха огромни усилия да стигнем до позитивен край на подписката. Хиляди доброволци в цялата страна прекараха зимата по нашите пунктове за събиране на подписи. Думите са слаби, за да опиша възхищението си от тези хора.

На финала на този разговор да ви помоля да се обърнете към бъдещите избиратели и всички които ще отидат до урните.

Искам най-вече да призова хората да излязат и да гласуват, защото всички знаем на какво критично ниско ниво беше избирателната активност на последните избори. Оттам нататък нямам съмнения, че българските граждани са достатъчно интелигенти, за да вземат най-правилното информирано решение. Ние от Възраждане сме с номер 3 в бюлетината.

Възраждане ще бъде с номер три в бюлетината. Даниел Проданов е втори в листата с кандидати за народни представители от политическа партия Възраждане в Старозагорски избирателен регион.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram