Борисов: Не ГЕРБ, коалицията сама се свали заради корупция

Сваленото правителството говори само за постове и пари – кой, кога и как да ги вземе. Говорят само за постове. Нека младите хора видят защо горивото е толкова скъпо – рафинерията е руска, с руски петрол работи, и всичко се изнася извън България като се преработи. След това се изнася за Сърбия, и влиза обратно в България, но се оскъпява с над лев на литър. Това е кражба с около 300 милиона на месец. Я си представете тези 300 милиона на месец в чекмеджета – щото съм се заклел, че злато никога не съм имал, – представяте ли си каква кражба е това?

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Монтана.

И така когато премиерът Петков говори за привнесена инфлация, питам за коя стока е привнесена тя – горивото се произвежда в България; токът се произвежда в България – кой ти привнесе инфлация, на кое?, попита Борисов.

Хлябът – зърното има рекордна реколта на места, а сега говорят глупости за продоволствена криза. Нали щяха да изкупуват жито за милиарди, добре поне че това не направиха. Това било успех – олиото е 6.70, а България е на второ място в Европа по производство на слънчоглед, за каква привнесена инфлация говорим?

Не е случайно, че само преди 5 дни Асен Василев оттегли искането си за нов дълг от 4 милиарда лева, защото лихвите са нараснали десетки пъти според чуждестранните анализатори. И понеже корупцията избуя, Нинова каза, че Радев иска да е управляващият в сянка, а Петков – само лицето на управлението – това е ужасяващо обвинение в корупция. Защо никой не е казал за нея, ако е знаел, попита Борисов.

Не изтеглиха новия дълг, за да няма служебното правителство какво да харчи, смята бившият премиер. „Това ще издъни Радев в служебното му правителство, и той самият се ще сгромоляса“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Те искат ние да им провалим бюджета – по-слаб, нескопосан, небалансиран и катастрофален бюджет не може да се напише, няма нито един внесен закон за гласуване, само приказки – затова в този Бюджет ние сме добавили пари за църквите, за лекарите, за военните, за пожарникарите, 15% за пенсионерите, – и да не приемат нашето предложение с ясното съзнание, че това е лош бюджет, но да не им дадем да се възползват да кажат, че няма пари, ще гласувате „за“ всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца новото правителство ще се направи нова актуализация и ще се балансират нещата. С подкрепата си ще им избиеме зъбите за дето говорят, че „ГЕРБ не даде пари на пенсионерите“, добави лидерът на ГЕРБ.

Източник:БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram