Борисов: Коалицията се разпадна, защото е безпринципна


Омразата, която насаждат сред хората и партиите, най-накрая ще убие политическия елит. Кирил Петков изговори 12 неистини в снощното си интервю. Това е контрапродуктивно за България.

Това заяви лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с женската организация на своята партия в Албена.

Тази коалиция се разпадна, защото беше абсолютно безпринципна, каза Борисов.

Той призова Кирил Петков да се държи сериозно по повод твърдението на премиера, че ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ са били мафия. „Ако това е вярно, ако направите проверка в Гугъл, ще видите, че италианската, албанската мафия са нищо в сравнение с нас. Защото тази мафия ще наброява над 1,5 милиона души. Дръжте се сериозно!“, призова Борисов.

Той категорично отхвърли твърденията на управляващите, че се е създала някаква нова коалиция.

„Вчера четирите партии си гласуваха бюджета, а пред хората заявиха, че опозицията е в коалиция. Това е шизофрения“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той заяви, че Никола Минчев е паднал, защото се е държал арогантно.

Борисов категорично осъди нападенията срещу политически опоненти след протеста, организиран от „Продължаваме промяната“ в защита на сваления председател на НС Никола Минчев, на който присъства и премиерът Петков.

Борисов засегна и въпроса с жизненоважните за страната газови доставки, напомняйки, че за момента имаме само два танкера, а за трети и четвърти нямаме информация.

„Не искаме да плащаме за природен газ четири пъти по-скъпо. Правителството не отговаря на въпроса какво ще се случи с газовите доставки през летните месеци“, каза той.

Борисов засегна и външнополитическите теми и застана твърдо зад евроатлантическия път на България.

„Политическият свят се променя с часове. Русия е агресор и това го казвам ясно. Светът е разделен. Не може да има референдум за НАТО в България. Ние не можем да подкрепим такова нещо. Всеки, който подкрепя евроатлантическите политики, е наш партньор, независимо кой е лидер на тази партия“, заяви Борисов и добави: Съюзниците трябва да се избират по темелите на техните партии, а не по личните отношения между лидерите на партиите! 

Източник:БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram