Бойко Клечков, БСП: С актуализацията на бюджета ще предложим социални мерки за най-нуждаещите се хора

 „Ние от БСП свикахме експертните съвети на коалицията, за да разгледаме социалните мерки, които бихме могли да предложим с актуализацията на бюджета. Тя е необходима, защото макар да приехме един много добър бюджет, който включва близо 20 млрд. в своята социална част и чиито ефекти тепърва ще започнат да се усещат, са необходими допълнителни промени, тъй като галопиращата инфлация изяжда увеличените доходи.” Това заяви народният представител от „БСП за България“ Бойко Клечков в ефира на Евроком и допълни, че едни от основните мерки ще бъдат необлагаем минимум от 760 лв., както и ново преизчисляване на всички пенсии, а също така и увеличение на минималната такава.

По думите му от БСП са длъжни да погледнат именно към хората, които са с най-ниски доходи и да предприемат мерки, които биха им помогнали. Клечков коментира и факта, че в малките населени места има остра нужда от подобряване на здравното обслужване.

Според него по време на своето управление ГЕРБ са използвали специализираните съд и прокуратура като бухалка за неудобните и той изрази удовлетвореност, че Народното събрание днес е успяло да закрие тези два практически неработещи органа.

„Аз съм един от инициаторите на това противопожарната безопасност и телефон 112 да излезнат от структурата на вътрешното министерство. Ще предложим създаването на изцяло нова държавна агенция, която да оптимизира тяхната работа”, каза още народният представител от левицата и подчерта, че всичко това е при условие работещите в тези ведомства да запазят своите социални придобивки.

Той изрази надежда, че в предстоящата актуализация на бюджета ще бъде удовлетворено желанието на полицаите за увеличение на техните заплати между 15 и 25 процента.

Подкрепяме машинното гласуване, но практиката ни показва, че хората държат да има и гласуване с хартиена бюлетина, защото по-възрастните ни съграждани се притесняват от това да упражнят вота си на машина.

„Не е нормално от 50 лева хората изведнъж да дължат 400-500 лева и една от основните цели на този закон е да предпазим нашите съграждани”, с тези думи социалистът изрази подкрепа и коментира предложения от Корнелия Нинова законопроект за колекторските фирми.

В заключение Клечков заяви, че модела на Борисов ще бъде окончателно разграден, след като ГЕРБ бъдат извадени от властта в малките населени места.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram