Филип Попов, БСП: Това е най-социалния бюджет от много години

„Този бюджет е абсолютно адекватен, в него са предвидени справяне с корона кризата и 20 млрд. лева за социални разходи. Такъв бюджет, с толкова средства за социални разходи не е имало в България“, това каза зам.-председателя на парламентарната група на БСП Филип Попов  в ефира на Нова нюз.

По думите му от 12 години насам не е имало актуализация на пенсиите, а тази година те ще бъдат актуализирани с 13 процента.

Попов обясни, че ако конфликта между Русия и Украйна се развие в негативна посока ще бъде засегнат енергийният сектор и то не само в България, а и в цяла Европа. „Това, което България, а и целият Европейски съюз се опитва да направи е да търси възможности за доставка на газ извън Русия и газта, която минава през Украйна“, допълни депутатът.

„Това, което ние желаем и се надяваме да се случи е, че все още дипломатическите възможности за разрешаване на този конфликт не са изчерпани и двете страни би следвало да седнат на масата за преговори. Да не се допускат цивилни жертви. Всичко може да се реши през дипломацията, през взаимни компромиси и отстъпки“, каза социалистът във връзка с позицията на БСП за конфликта Русия – Украйна.

„Този бюджет е бюджет на промяната. Той обръща внимание и дава помощ, държавна гаранция, на тези, които са най-нуждаещи се в България“, заяви Филип Попов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram