Румен Петков: Не трябва да ни кара да си затваряме очите и за престъпленията на Зеленски и шайката му

Румен Петков акцентира върху настоящия режим в Украйна и коментира пред медиите, че наред с цялата съпричастност към народа в държавата, Европа трябва да обърне внимание и на този факт.

„Цяла Европа трябва да знае – вероятно „доброволци“, като господин Брендо в Украйна има немалко – които са се сдобили с украинско гражданство и господин Зеленски ги брани. Господин Зеленски възпрепятства правосъдието в Европа“.

Петков подчерта световния принос на граждани на Украйна в различни области, като култура и спорт, но е категоричен, че това не трябва да ни кара да си затваряме очите за престъпленията на Зеленски и шайката му.

„Защото ако днес ние сме готови да кажем – нашият доброволец Брендо е лицето на България в Украйна, министър-председателят трябва да излезе и да каже – да, аз приемам това действие на господин Зеленски, подкрепям го и считам, че то е правилното. Министър-председателят и президентът трябва да са наясно – ако за тях този режим е европейска Украйна, да си даваме сметка какво означава това“.

В коментар за санкциите, Румен Петков заяви, че потърпевш не е режимът, който и да е той, но обикновените граждани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram