Ивайло Вълчев, ИТН: Първите две политически сили в парламента не дават знак, че ще имат нужда от останалите


Не оставам с впечатлението, че се случва нещо с политическите разговори. Имам чувството, че и двете страни водят разговори, изпълнявайки някакви свои вътрешни цели и по-скоро бавейки топката, очаквайки някакво събитие. Това каза Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“ в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Според Вълчев първите две политически сили в парламента не дават знак, че ще имат нужда от останалите, но това ще се промени, смята той.

„Идеалният случай би бил този, в който правителството се състои не от строго партийни фигури, които да показват силата на една или друга партия, а правителство, което ще се състои от хора, които със самото си присъствие, с имената и с лицата си ще показват желанието за по-широка подкрепа“, заяви Вълчев.

Той заяви, че „Има такъв народ“ са готови да получат третия мандат. „Имаме готов принцип, по който да разсъждаваме и да работим. Готови сме да водим разговори с всички в Народното събрание, ако третият мандат стигне до нас“, заяви депутатът.

Вълчев обяви, че от „Има такъв народ“ имат готов закон за референдумите, който ще внесат. „Той ще направи реализирането на допитвания по каквито и да е било въпроси доста по-лесно“, допълни той.

Всеки бюджет по думите му се превръща в заложник на идващите поредни избори. „Всяка партия гледа да натовари в него такива пера, които едва ли не да й осигурят по-красив старт в едни нови избори“, коментира Вълчев.

Нова телевизия, „Събуди се“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram