Добрев: Нямаше нужда Кирил Петков да ходи до Азербайджан, за да разбере, че няма количества газ

Няма количества газ от Азербайджан, нямаше нужда Кирил Петков да ходи, за да разбере това. Това каза в декларация от името на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Делян Добрев относно сектор „енергетика“, предаде БТА. Той заяви, че пътуването до Азербайджан е било „кризисен пиар“.

Добрев коментира, че количествата газ от находището „Шах Дениз“ 2 са били разпределени на търг още преди години, като за България през 2013 г. е отделен 1 милиард кубика.

В сферата на енергетиката държавата е изправена пред пропастта, смята депутатът. „Още от първи август ще изпитаме недостиг на количества газ“, заяви Добрев. Той прогнозира, че трудности ще изпитат както битовите потребители, така и бизнесът. И призова: „Да не се опитват управляващите да се оправдаят с това, че „Топлофикация – София“ не си плащала навреме и щели да й спрат газа“.

Делян Добрев припомни, че ГЕРБ-СДС имат предложение за таван на цената на горивата от 2.70 лв. Всичко друго имаше тази седмица в дневния ред, но нямаше проект на решение за таван на горивата.

По-рано днес от пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че премиерът в оставка Кирил Петков е обсъдил с президента на Азербайджан Илхам Алиев възможността за допълнителни доставки на азерски газ за България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram