Втори депутат от ПП : Кирил Петков може да не е премиер

Втори депутат от „Продължаваме промяната“ – Пламен Шалъфов, допусна вероятността, че Кирил Петков може да не е кандидат за премиер при завъртането на парламентарната рулетка. Сутринта това направи председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

„Продължаваме да очакваме подкрепа от БСП – както сега в евентуално формиране на ново правителство, така и в една бъдеща коалиция при едни евентуални нови избори”, заяви в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Пламен Шалъфов.

Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова е категорична, че социалистите няма да преговарят с ПП, ако техен кандидат за премиер е сегашният министър-председател. Сутринта на среща с Петков Нинова му заяви позицията на социалистите в лицето.

Същата позиция на практика изразиха и от ГЕРБ-СДС, като техният депутат Александър Ненков нарече премиера „вреден човек, вглъбен в желанието си да е премиер, готов да използва всякакви методи“.

Пламен Шалъфов уточни, че тази вечер ръководството на „Продължаваме промяната“ ще обсъжда условието на БСП да предложат друг премиер, освен Кирил Петков.

„Това определено е на масата. На нас ни предстои среща на нашия Национален съвет тази вечер, където това ще е една от темите, които ще обсъждаме. И предстои да видим какво решение ще бъде взето. Така че това е един отворен въпрос“, бяха точните му думи.

„Аз бих подкрепил отново кандидатура на Кирил Петков. За мен ситуацията със 70-те руски дипломати не е причина да оттеглим неговата кандидатура. Той не е взел това решение еднолично”, добави Шалъфов, но с уговорката, че изразява лично мнение.

По думите му трябва да има диалог. „Предвид събитията от вчера, явно имаше нужда от доизчистване на някои детайли и точно това се случи на лидерско ниво между Кирил Петков и Корнелия Нинова”, допълни депутатът.

В отговор на въпрос дали Румен Радев лъже, че не е имал информация за изгонването на руските дипломати, депутатът каза: „За мен беше много подвеждащо това, което той каза пред медиите. Когато президентът е дал мандат на свои представители да участват в Съвета за национална сигурност и те са изслушали докладите, били са на дискусиите и са чули препоръките на службите, няма как да казва, че самият той не бил знаел и е учуден”./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram