„БСП за България“ има решения за проблемите в здравеопазването

Безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст и за възрастните над 75 г.

„БСП винаги е била стълб за сигурност, за стабилност и за спокойствие, ние системно  отстоявахме политиката на доходите  и последователно защитавахме  социалния статус на българските граждани в последния редовен кабинет. Именно левицата беше моторът за настъпилите реформи в икономиката, политиката по доходите и закрилата на децата и младите семейства“, каза водачът на  „БСП за България“ Георги Гьоков в казанлъшкото село Бузовград.

Бившият социален министър, кандидатите  за народни представители Пламен Караджов, председателя на БСП-Казанлък, Иван Кръстев и Кирилка Димитрова участваха  в предизборна среща, в която акцент отново  бяха социалните теми и подобряване качеството на живот на село. Хората изразиха своето притеснение относно българското здравеопазване –„ в малките общини лекарите и медицинските сестри намаляват, аптеки няма,  болници затварят  отделения или се  сливат медицински дейности, а населението увеличава здравословните си проблеми“.

„Това е изключително  важна тема, колкото и социалната.  БСП има обстойна програма за решаване на проблемите в здравеопазването, като в основата стоят задълбочен  анализ, оценка и промяна на финансирането и управлението на системата, въпросът с кадрите и лекарствената политика. Левицата предлага премахване статута на търговски дружества на болниците, безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст и за възрастните над 75 г., майчино и детско здравеопазване, намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9%“, заяви екс зам.- министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев, втори в старозагорската листа.

Участниците в срещата споделиха опит от европейски държави в сферите на земеделието, икономиката и местното самоуправление. „За първи път земеделието бе приоритет на изпълнителната власт, бяха подпомогнати българските земеделци, така че те да бъдат конкурентноспособни и да произвеждат качествена продукция. За това говори и огромната сума насочена към сектора – 3,4 млрд. лв. за 2022г.“, заяви Пламен Караджов, трети в листата с кандидати за 48 НС в отговор на въпрос. Той припомни, че „България стана първа по ръст на промишлено производство в Европа. Ние сме за ускорен икономически растеж на основата на технологично обновление, увеличаване на доходите и намаляване на неравенствата“.

В хода на срещата социалистите запознаха присъстващите със стратегическите приоритети, залегнали в платформата на БСП, както и бяха обсъдени редица обществено значими проблеми. „Това, което БСП обещава – го изпълнява. Ние младите сме готови на инициативи, в съответствие с програмата на левицата, които да подобрят живота на село“, каза председателят на Младежкото обединение в БСП-Казанлък Кирилка Димитрова, кандидат за депутат с преференция 120. След  разговорите  с пенсионерите тя постави в графика на МО следваща доброволческа акция и призова на 2 октомври хората да изберат номер 28 за стабилна икономика и сигурна социална политика.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Областен предизборен щаб

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram