Борисов пред Порошенко за управляващите: Правят се на прозападни, а са комунисти

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря на живо с бившия украински президент Петро Порошенко в Ротердам, където се провежда конгрес на ЕНП.

Борисов пусна записа във Фейсбук профила си.

Експремиерът коментира управляващите и обяви, че се правят на прозападни, но иначе са комунисти. Порошенко от своя страна благодари на Борисов за изпратените в Украйна каски. И напомни, че всяка от тях е била надписана „От ГЕРБ“.

„Още веднъж искам да обърна внимание на това, че те поканих в Киев и ти ми каза, че приемаш моята покана“, каза бившият президент на Украйна.

„И те ме арестуваха на другия ден“, отвърна му Бойко Борисов.

„Може би, защото ми обеща, че ще дойдеш. Аз наистина, не се шегувам изобщо и наистина го свързах с този наш разговор, защото разбирам каква е ситуацията в момента и е напълно възможно това да се е случило. Бойко, разчитам на теб. Европейската солидарност разчита на ГЕРБ. Украйна разчита на България. В такава ситуация и с тази подкрепа ние със сигурност ще спечелим“, каза още Порошенко.

След разговора Борисов написа следното във Фейсбук:

„Поздравих моя приятел Петро Порошенко за силата и непоколебимостта, с която отстояват териториалната цялост на Украйна. От своя страна той благодари на България и на ГЕРБ за съдействието, което оказахме по доставянето на каски за Украйна. Двамата разговаряхме в рамките на конгреса на Европейската народна партия в Ротердам.“/Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram