Борисов: Държавата е тотално счупена!

Парадокс: при най-добър кмет на БСП – кмета на Перник Станислав Владимиров, БСП няма нито един депутат от Перник! Чест му прави на човека, нищо, че е кмет на БСП, дойде, посрещна ме, обсъдихме всичко, което правителството на ГЕРБ е направило тук.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пернишка област, предаде репортер на БГНЕС.

Бойко Рашков година и половина е министър. Кирил и Асен – също, те не са от 6 месеца, не са от вчера. И борбата с корупцията им се доведе до няколко незаконни действия.

КЕВР по времето на нашето управление – ние сложихме бивш депутат от „ДА, България“ – Иван Иванов, за да може да е максималнто неутрален, и като излезе с цена, да е ясна. Ние настоявахме подобен човек да остане на регулатора. Те, за да покажат своята мощ и безскрупулност, предложиха друг. Казахме им, че „това момче“ не става. Те извършват незаконни действия не защото не познават закона, а защото мисленето им е незаконно – те считат точно като болшевиките, че тяхното дело е право. Наложиха техния човек и заради тяхнаха глупост и арогантност казват, че ще стоят на власт още седмици наред, без да имат никакво право за това, казват, че ще държат мандата и ще предопределят датата на изборите. И това било правова държава? Идва Нинова и казва, че имало проблем с КЕВР – ами вие създадохте този проблем, вие гласувахте за него.

Те не искат да има правителство. Те искам само постове и кресла!

Що се касае до вчерашния запис: въобще нямаше да го коментирам, ако отново чрез лъжа не се опитваха да ни изкарат виновни. Още когато ни арестуваха, казах, че няма да сме добри християни и няма да продължаваме да мълчиме, като ни ударят по едната страна.

При Цветанка Ризова ексклузивно отиде Атанас Атанасов, – бил ми е заместник и му знам качествата, бях сигурен, че ще каже, че ГЕРБ са виновни. А на нас ни го дадоха колегите от „Възраждане“, които си го снимаха на живо, и го имаше и на сайта на парламента.

Христо Иванов казал, че ГЕРБ ги атакували – а истината е, че каквото сам си направиш, няма кой да ти го направи! Ние само се възмутихме, нищо друго, допълни Борисов. А фразата „да се изтрие от сайта на Дарик“, която е уж независима медия, и той да се изтрие – значи Христо Иванов има силата да трие от сайтовете на уж независимите медии.

Къде е ролята на ГЕРБ в тая работа, каква пропаганда – вие притежавате всичко, можете да триете от сайтове – сиреч, тези претенции за свобода на словото, – ние не можем, но вие го триете.

Новото КПКОНПИ за тях с най-приемлив тон се нарича „бухалка“. И тук спорът е дали може да Тошко Йорданов да се хване също от бухалката. И ние сега питаме „тая бухалка частна ли е, или какво“? Тоест, целта е да се направи орган, който не спазва закона – могат да трият сайтове, да подменят новини, и това било свобода на медиите?

Казах ли ви аз, че за постове и пари стоят, и искат да държат властта до последно, за да им вървят корупционните схеми и да назначават хора.

Ние никога нямаше да позволим тези цени на тока и газа. Поне с 1.20 щеше да са по-евтини цените сега.

От записа на ДБ не чух нито един въпрос, свързан с това, което касае хората – инфлацията, цените: само постове: КОНПИ, КЕВР .. И същите тези наричаха ИТН „мафията, която иска да краде“, и казват: „вече са приемливи ИТН, когато може да ни оставят нас от БСП, ПП и ДБ да крадем“. Всички тези разговори показват, че последно ги е грижа хората – откъде ще вземат газ, че цената на газа през август ще скочи с 60%, и че идва тежка зима, коментира още Борисов.

А да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега – държавата е тотално счупена, и надеждата, че ще се оправи през следващите 6-8 месеца, я няма. Сега битката е колко може да се дооткрадне, и да обвинят някой друг за това. Набълбукахте се с такива схеми, че действително ви трябва Бойко Рашков да ви пази, каза още Борисов.

Знаят, че на 16 ноември ще са изборите. Питайте Корнелия – тя знае. Или октомври. Все тая. Те не се съобразяват с Конституцията и върховенството на закона. Дори и да си тръгнат, Нинова ще се е заключила в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно.

Народът толкова вече го изцедиха с цените и инфлацията, че действително е уплашен, и ако има промени, иска гаранции, че ще се върнем на 80 лв. тока, 35 лева газа.

Свариха народа като жаби. Едва сега се усетиха хората – тока, газа, бензина, курортите – всичко нагоре. И най-лошото: разделение и омраза между всички. Ние в момента ровиме в тинята, но през зимата ще стане още по-тежко.

Преди две седмици Асен Василев и Корнелия казват, че държавата е в добро състояние, а сега като се зададоха избори, казват, че има криза и е тежко – кое от двете е вярно?, попита още Борисов./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram