Борисов: Да е жив и здрав президентът Радев, защото дълго ще управлява

„На президента Радев му пожелавам да е жив и здрав, защото дълго ще управлява и е последното спасение на българите в момента. Това го казвам на Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички тези от ДБ, които стоят от страни, срамуват се от ПП, но мълчат, потривайки ръчички, че може да вземат нещо в местната власт“.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в кулоарите на парламента преди началото на пленарното заседание. Днес ГЕРБ-СДС започва серия от срещи с парламентарно представените политическите сили – „Възраждане“, ДПС, БСП и ИТН преди получаването на първия мандат за съставяне на правителство.

„Да искаш с 60 депутата от 240 да ти дадат абсолютна власт е арогантно, безотговорно и неосъществимо. Абсолютно същото се отнася и до нас. Затова ще се отнесем с уважение към другите политически парти и ще им представим нашата програма“, каза лидерът на ГЕРБ по адрес на ПП-ДБ.

„Има такъв народ“ бяха първите, които употребиха думата „чегъртане“. Срещу безотговорността на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ личностите в парламента, а не партиите, трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не. Всичките ви анализатори обясняват колко е лошо и пагубно да се отиде на избори“, обърна се Борисов към представителите на медиите в парламента.

„Отговорността била изправена срещу безотговорност. Личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не. Вчера чух доста от лидерите на другите партии. Още не сме започнали преговори, а вече чуваме кой ще е помощно колело и т.н. Искате избори, искате дефолт (фалит – бел.ред.) както казват в Щатите? Ще го получите. Щом всички политически партии вкупом искат да паднем в пропастта – ще паднем“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разясни, че вчерашните му думи не са били разтълкувани правилно и настоя, че формацията му няма никакво намерение да прави коалиция с БСП и ДПС. „Не сте ни разбрали добре, коалиция с БСП и ДПС няма да правим“, отсече той.

„Ние предлагаме само личности – за един, за три, за шест месеца… Мокрият им сън – ГЕРБ, БСП и ДПС да управляват, няма да стане“, добави той.

„30 дена взимаме заплати (в парламента – бел.ред) и никаква работа не сме свършили“, каза Борисов./КРОСС/ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram